protest oprea 2016

Protestul început joi seara va fi continuat și vineri, la București. Potrivit unui anunț postat pe Facebook, acțiunea de vineri se intitulează „Ziua 2 – Protest Oprea ești cercetat, trebuie să fii judecat!, scrie România Liberă, conform b1.ro

Conform anunțului de pe Internet, protestul de vineri este organizat de gruparea denumită „Corupția ucide”. Acțiunea de vineri se va desfășura în Piața Universității între orele 18 – 21.

„Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea. Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut retinerea, arestarea sau alta masura preventiva. S-a cerut accesul liber al Justitiei pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept si ale democratiei daca este sau nu vinovat. Dar PSD si acolitii din ALDE si PRU au pus statul de drept intre paranteze din nou, l-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poti sa furi, poti sa ucizi, poti sa faci orice daca esti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioara a Parlamentului, institutia fundamentala a democratiei”, subliniază, pe Facebook, membrii grupării „Corupția ucide”.

Acțiunea de protest planificată pentru vineri seară este continuarea celor desfășurate joi seară în marile orașe ale României. La protestul din București, relatat în timp real de corespondenții ziarului România Liberă, au participat, joi, peste 3000 de oameni. Aceștia au scandat lozinci împotriva lui Gabriel Oprea, a senatorilor și, în general, împotriva întregii clase politice din România.

Printre mesajele scandate s-au numărat „România trezește-te!”, „Aveți o vină / Bogdan Gigină”, „Dreptate lui Bogdan”, „PSD – ciuma roșie” și „DNA – să vină să vă ia”.