pasaj-300x200-300x200-300x200Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a afirmat că fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor la cele două pasaje de pe centura municipiului au fost retrase de Guvern.

Falcă a anunțat că CNADNR a cerut municipalității prelungirea autorizației pentru traficul greu pe străzile Șiriei și Calea Radnei, având în vedere că pasajul din Micălaca nu este gata.

Primarul a spus că municipalitatea a prelungit autorizația pentru traficul greu pe cele două artere, până la data de 31 octombrie 2015.

Falcă a dpus că este „sigur“ că, și după această dată, cei de la CNADNR vor cere încă o prelungire a autorizației.

„Am primit de la CNADNR o solicitare să permitem în continuare accesul traficului greu pe Calea Radnei şi strada Şiriei. Acest lucru confirmă că dânşii (CNADNR – n.r.) nu se apucă de lucrări ca să finalizeze pasajul peste calea ferată din cartierul Micălaca. Banii pentru pasaje au fost alocați în buget, dar la rectificare au fost tăiați. La fel ca în 2012, au fost bani, dar Guvernul Ponta i-a bani”, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai afirmat că declaraţiile deputaţilor PSD Dorel Căprar şi Flavius Măduţa, conform cărora pasajele vor fi finalizate în acest an, nu sunt reale.

„Este regretabil că, lucrări care sunt mici ca valoare, împreună nedepăşind mai mult de 5 milioane de euro, sunt tergiversate de Guvernul Ponta din 2012. Asta înseamnă că declaraţiile deputaţilor Căprar şi Măduţa, conform cărora pasajele vor fi finalizate anul acesta, sunt false. Din păcate, aceste informaţii sunt date de ani de zile sub formă de promisiune”, a mai declarat Falcă.

În luna iulie, conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a spus că unul dintre cele două pasaje de pe centura Aradului, cel din zona CET, ar putea fi finalizat anul acesta.

În ceea ce priveşte pasajul din Micălaca, directorul DRDP Timișoara a spus că, în acest an, se va organiza licitaţia pentru desemnarea constructorului.

În prezent, lucrările la cele două pasaje peste liniile de cale ferată Arad-Curtici, Arad-Oradea și Arad-București sunt oprite, ultimele termene de finalizare fiind depășite.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (80% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti).

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro.

sursa: actualitati-arad.ro