Traian Băsescu face acuzații extrem de grave la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. El o acuză de grup infracțional organizat, alături de Livia Stanciu și Florian Coldea. Fostul președinte a vorbit și despre întâlnirea lui Kovesi cu ministrul Justiției, Tudorel Toader și îl atacă pe ambasadorul SUA la București, conform stiripesurse.ro

”E un grup infracțional organizat al grupului de la K2. Acolo se stabilea cine rămânea în viață, pe cine executau. Erau împotriva politicienilor. Grupul infracțional era format din Livia Stanciu, Laura Codruța Kovesi sau Florian Coldea. Grupul infracțional a vrut să pună stăpânirea pe statul român și a fost susținut de un imberb ca Hans Klemm. Mai mulți indivizi cred că pot pune presiune pe Parlamentul României. Înalta Curte și DNA parteneri e o afirmație a doamnei Livia Stanciu din februarie 2015. Dacă era în timpul mandatului meu, semnam imediat decretul de revocare.”, a spus fostul președinte la România TV.

Mai mult, Băsescu a vorbit și despre discuțiile dintre ministrul Justiției, Tudorel Toader cu Hans Klemm și Laura Codruța Kovesi. Băsescu spune că Augustin Lazăr și Kovesi ar fi trebuit să fie revocați din funcție de către Klaus Iohannis fără ca acesta să mai aștepte vreun raport de la Toader. „Nu știu ce au discutat ministrul Justiției cu ambasadorul. Faptul că Tudorel Toader a amânat concluziile cu două zile arată că ambasadorul se implică nepermis în deciziile luate de Curtea Constituțională. Se pare că nu le-a cerut nimic ministrul să plece, dar vedem.În SUA judecătorii îi dau lui Trump peste bot de l-au umplut de sânge. Aici, vine un funcționăraș de stat și se duce la ministru. Ar fi o umilință majoră să nu-și ducă la capăt obiectivul.  Dacă Toader s-a lăsat muiat de vizita unui funcționăraș, România poate să se redefinească. Acest lucru nu s-a întâmplat în mandatul meu. Articolul 80 spune că președintele are în atribuțiuni respectarea Constituției. Noi avem decizia CCR care spune că doi funcționari au încălcat Constituția. Iohannis nu mai avea nevoie de raportul ministrului Justiției.”, a mai spus Băsescu.

Actualul senator și-a permis să-l ironizeze pe Hans Klemm și a lansat un avertisment dur. „Mâine poimâine poate fi alt precedent și vine ham ham Klemm ăsta sau cum îl cheamă și se bagă sub preș. Dacă a mers la procurorul șef DNA și la procurorul general poate să meargă și la premier sau președinte. Prima dată când s-a declanșat un astfel de conflict între puterile statului este și constatat de către CCR. Nu putem spune că CCR a constatat pentru viitor. Dacă sunt băgate sub preș, putem trage obloanele. Se creeayă un precedent de o gravitate incredibilă.”, a spus Băsescu la România TV.