La începerea votului pe moțiunea de cenzură, fostul președinte Traian Băsescu a decis să părăsească sala de plen. Pe holul Parlamentului, actualul senator le-a mărturisit ziariștilor că tabăra lui Liviu Dragnea i-a contactat până târziu în noapte pe cei de la PMP. Băsescu susține însă că de racolări în favoarea PSD s-ar fi ocupat chiar și fostul social-democrat, Marian Vanghelie, conform stiripesurse.ro

“Pana azi noapte tarziu i-au tot sunat. Pana si marele Vanghelos a simtit nevoia sa se bage in a contacta parlamentari PMP sa-i atraga de partea PSD. Sluga vrea sa se dea util lui Dragnea, poate il primeste inapoi”, a mărturisit Traian Băsescu.

Băsescu nu a evitat însă să arunce și câteva cuvinte dure la adresa lui Liviu Dragnea.

“Liviu Dragnea a creat un sistem politic de dominare specific perioadei comuniste.La Guvern el lucra direct cu ministri lui Grindeanu, in Parlament e o singură voce, a lui, si parlamentarii PSD voteaza ca maimutele.”

Fostul președinte și-a întărit, pe de altă parte, afirmațiile făcute la pupitrul Parlamentului.

“O parodie de motiune, in care s-a transferat o problema interna a PSD in institutiile statului. Si nu in orice institutie, ci la Guvern si la Parlament. PSD nu face altceva decat sa demonstreze ca e inapt pentru guvernare. Dupa parerea mea, indiferent care va fi rezultatul, PSD trebuie sa treaca in opozitie.”, a mai spus Basescu.