TRAIAN BASESCU - DECLARATII - SEDIU DE CAMPANIEPresedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, a afirmat, sambata, la Buzau, ca partidul sau are un singur adversar la alegerile din 2016, anume USL, in conditiile in care liberalii si social-democrati “si-au impartit tara”.

La lansarea candidatilor Miscarii Populare pentru alegerile locale din judetul Buzau, Traian Basescu le-a spus celor aproximativ 300 de membri de partid adunati in sala mare a Consiliului Judetean Buzau ca MP are un sigur adversar la alegerile din acest an, acesta fiind practic USL, informeaza News.ro.

Fostul presedinte al Romaniei le-a spus colegilor sai de partid ca Miscarea Populara are o sansa unica sa profite de faptul ca partidele care s-au aflat la putere s-au erodat.

“Eu nu spun ca partidele actuale care sunt acum la putere nu si-au facut treaba lor. Au bagat tara in UE, in NATO, dar au si dus coruptia la nivel de politica de stat. In opinia mea, aceste partide si-au terminat mandatul pentru Romania si nu mai pot recupera necesarul de credibilitate.

MP poate profita de erodarea acestor partide si sa spuna ca e altceva. De fapt eu nu consider ca avem doi adversari politici PSD si PNL. Noi avem un singur adversar politic: USL, pentru ca cele doua partide, chiar daca se harjonesc, sunt intr-o buna colaborare. Ei au convenit sa se voteze alegerile intr-un singur tur si apoi liberalii, ca sa fie o pata de culoare, au spus ca vor alegeri in doua tururi. Nu este adevarat. Ei si-au impartit tara si au convenit la alegeri intr-un singur tur.

Avem un singur adversar PSD-PNL, sau cum spuneau unii ‘aceeasi mizerie’ si trebuie sa vrem sa ii batem”, a spus Traian Basescu in discursul sau din fata membrilor MP Buzau.

Traian Basescu a venit la Buzau pentru a participa la lansarea celor 41 de candidati pentru functia de primar pe care MP Buzau i-a desemnat deocamdata pentru alegerile din 6 iunie. Dupa ce a ascultat prezentarile a patru candidati in frunte cu cel pentru functia de primar al municipiului Buzau, Ion Marin, fostul presedinte a luat cuvantul pentru a-i imbarbata pe membrii de partid inaintea campaniei electorale.

Basescu le-a spus celor prezenti ca MP trebuie sa isi propuna sa iasa pe primul loc in lupta electorala pentru ca doar asa are sanse sa castige cat mai multe voturi.

“Nu mi-a placut ca am auzit ca ne dorim sa fim a doua forta politica. Trebuie sa ne dorim sa fim primii. Eu asa am facut. De obtinut, o sa vedem noi ce obtinem, dar de propus trebuie sa ne propunem primul loc, pentru ca daca ne dorim locul 2, fiti siguri ca nu o sa luam mai mult.

Nu vreau sa credeti ca sunt nerealist, dar toate competitiile sunt o problema de moral. Ai moral de invingator, ai sanse sa invingi. Daca nu ai moral de invingator, nici nu o sa poti sa invingi”, le-a spus Traian Basescu membrilor de partid.