Fostul presedinte Traian Basescu i-a transmis un mesaj ironic ministrului Agriculturii, Petre Daea, dupa ce acesta a declarat, miercuri, ca il va felicita pe Stefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, pentru faptul ca detine o ferma de porci. Ministrul spune ca este o activitate extrem de grea in Romania, iar Traian Basescu i-a sugerat sa o felicite si pe fiica sa, Ioana Basescu, scrie ziare.com

„Ce bine este sa cresti porci, mai Drag (a)… Ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, se duce sa-l felicite pe fiul lui Dragnea pentru ca a cumparat de la Tel Drum o ferma de porci, printr-o marire de capital de 500 lei, si pentru ca, acum, la propunerea tatalui, crescatorii de porci vor primi subventii consistente.

Foarte bine, domnule Ministru Petre Daea, dar nu vrei sa mergi si la fiica mea s-o feliciti ca a cumparat teren la Nana cu un credit de peste un milion de euro si o dobanda importanta? Sau aici mergem pe comisii de ancheta si sechestru pe teren pentru ca nu l-a cumparat cu 500 lei…ca hotii?”, a scris Basescu pe Facebook.

Amintim ca Traian Basescu a cumparat, prin intermediul fiicei sale Ioana, cateva sute de hectare in comuna Nana, din judetul Calarasi, cand inca era presedinte al Romaniei. Achizitia facuta de Ioana Basescu a facut obiectul unei comisii parlamentare de ancheta, care si-a incetat activitatea cand Parchetul a inceput cercetarile penale.

Declaratia de miercuri a ministrului Daea a fost facuta in contextul in care Guvernul a dat un aviz favorabil proiectului de lege privind aprobarea „Programului carne de porc din fermele romanesti”, de care ar putea beneficia si fiul lui Dragnea, care detine o ferma de porci.

Informatia ca fiul lui Liviu Dragnea detine o ferma de porci a fost facuta publica saptamana trecuta, in urma unei anchete a jurnalistilor de la Hotnews, care au relatat ca fiul liderului PSD a achizitionat ferma printr-un intermediar, de la compania Tel Drum.

In plus, ancheta a dezvaluit ca ferma a incasat in ultimii trei ani circa patru milioane de euro sub forma de subventii de la UE si bani de la stat, in timp ce, dupa castigarea alegerilor parlamentare, PSD a sustinut cresterea ajutorului de stat pentru producatorii de carne de porc.

Dezvaluirile au declansat si replici dure in Parlament intre Basescu si Dragnea. Fostul presedinte a declarat ca ar fi utila o ancheta pentru ferma de porci, iar Dragnea raspunzand ca nu intra in aceasta mocirla.