Presedintele Romaniei, Traian Basescu a declarat la Palatul Cotroceni, luni, ca singura obligatie pentru 2013 este ca Romania sa-si refaca increderea statelor partenere in UE pentru a fi stat de drept.

“Refacerea increderii statelor partenere in capacitatea statului roman de a fi stat de drept, consecvent in aplicarea legii si previzibil in rezultatele acesteia devine astfel principala sarcina a Guvernului in interiorul UE in cursul acestui an”,a declarat Basescu.

Presedintele a spus ca Romaniei trebuie sa ii fie remarcat “caracterul de predictibilitate in actiune, pe care numai un sistem institutional stabil il poate garanta”.

“Trebuie sa demonstram ca lupta anticoruptie este o preocupare constanta si ca exista o continuitate de abordare in aceasta directie si la nivelul Guvernului, dar si la nivelul majoritatii parlamentare”, a precizat Basescu.

Presedintele a specificat si faptul ca anul 2012 a fost “complex si turbulent in plan politic” pentru Romania.

“Evenimentele din perioada iulie-august au determinat un pas major inapoi in ceea ce priveste respectarea standardelor legate de justitie, stat de drept, suprematia legii in Romania, dar si respectarea angajamentelor internationale, in primul rand a Tratatului de aderare a Romaniei la UE”, a spus seful statului.

Cat despre ultimele evenimente din 2012, Basescu a spus ca “au adus cu sine o noua ecuatie politica in Parlamentul de la Bucuresti, care marcheaza o putere solida, dar si o opozitie slaba, o garantie pentru atingerea punctelor de program ale actualei puteri, o oportunitate de a continua reformele de modernizare a Romaniei, dar si temeri privind respectarea indeplinirii angajamentelor in aceasta directie”.

6 COMENTARII

  1. Sa-l vedem pe Varan in puscarie, pe plagiator cum da banii luati pe functiile ocupate in mod ilegal inapoi la stat, sa-i vedem pe parlamentarii care au dat lovitura de stat din vara la puscarie pentru incalcarea legilor statului de drept si nerespectarea incalcarii principiului separarii puterilor in stat,Sa-i vedem pe ofiterii garzii financiare care patroneaza o mafie a colectarii de la firmele private sub amenintarea legii ca sunt bagati la zdup. Sa vedem cum mafia lemnului si a fierului vechi,si a………..tot ce s-a furat din tara asta este destructurata si pusa la plata , sa vedem ca banii furati de la stat sunt adusi inapoi prin confiscare legala dupa o judecata corecta de la cei care au delapidat statul si apoi se va mai putea vorbi de refacerea increderii U.E. . Pana cand nu se va reface increderea romanilor in cei care conduc azi Romania, toate declaratiile politice din oricare parte ar veni nu sunt decat apa de ploaie.

  2. Domnule Basescu ,oare mai sunteti presedinte ?….eu zic ca de decor !…v-au ingenuncheat aceste “valori “din parlament si guvern si pe dumneavoastra !……noi am ramas ai nimanui ……regretabil !….ultima noastra speranta a-ti fi fost dumneavoastra ,dar v-au pus pumnul in gura un al de kakarau si un plagiator .

  3. Modernizarea statului in mainile actualei puteri imi pare a se face in directia retro. Nu am nicio incredere in USL. Este evident ca puciul continua . Acum e lupta mare in institutiile Justitiei. Nicio clipa USL nu va sustine statul de drept ci statul partidului unic.

Comments are closed.