Presedintele Traian Basescu s-a intalnit joi, la Palatul Cotroceni, cu delegatiile de la FMI, Uniunea Europeana si Banca Mondiala. Basescu le-a spus de la inceput ca nu s-au putut vedea la ultima vizita deoarece “era in vacanta si se afla intr-un garaj”.

„In primul rand, bine ati venit. Nu ne-am mai vazut de ceva timp. Eu eram in vacanta in vara, cand ati facut vizita aici, in Romania. Eu ma aflam intr-un garaj”, le-a spus preaedintele, razand.

Erik de Vrijer, presedintele delegatiei FMI si-a inceput vizitele in Romania de marti. Ultima vizita a delegatiei FMI, UE si Bancii Mondiale in Romania a fost la doar cateva zile de la referendum.

Expertii internationali l-au informat pe  Traian Basescu  cu privire la stadiul reformelor structurale si stabilizarea macroeconomica, mentionand  factorii pozitivi si domeniile in care trebuie depuse eforturi suplimentare in vederea imbunatatirii situatiei. Acestia au mai precizat  ca deficitul ramane sub 3% in termeni ESA pentru 2012, insa situatia arieratelor este dificil de tinut sub control.

Presedintele Romaniei  a afirmat ca avem nevoie de un nou acord care sa asigure o crestere economica sustenabila pentru Romania si elaborarea unei strategii pe termen mediu privind cresterea economica si crearea de locuri de munca folosind obiectivele stabilite in Agenda UE 2020. Basescu a mai adaugat  ca trebuie imbunatatita si absorbtia fondurilor europene prin aplicarea unor criterii de performanta in procesul de absorbtie.

Prezenta Fondului Monetar International, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale  in Romania, reprezinta o vizita a unei echipe de experti, si nu o misiune de evaluare in cadrul Acordului cu institutiile financiare internationale.

1 COMENTARIU

  1. FMI nu are incredere in zicerile mincinosului.Iar cind este vorba de bani FMI stie cui si cit sa dea.Cred ca daca nu ar fi fost angajamentele stabilite anterior guvernului Ponta,cu girul controlat al Presedintelui ,azi nu mai aveam nici pensii,niici salarii,nici alocatii bugetare …Cum sa ai incredere intr-un prim ministru,care a facut din executiv sediu de partid si care in aproape 7 luni,NU A CONSTRUIT NIMIC,mai mult a DARAMAT ce incepuse sa se infiripe incet si bine,cu indicatorii in grafic!

Comentariile sunt închise.