Traian Basescu prezent la summit-ul UE de la BruxellesPresedintele Traian Basescu a declarat, la TVR 1, ca unirea Moldovei cu Romania se va intampla deoarece ”sangele apa nu se face”, scrie Romania Libera.

”Un popor, cand are ocazia sa fie impreuna, nu va renunta. Nu mizez pe oameni politici, toata actiunea mea legata de Republica Moldova a fost legata de ideea ca poate ne vom uni, stiu ca nu e momentul acum, dar (…) acest lucru se va intampla, pentru ca sangele apa nu se face”, a spus presedintele.

Acesta a adaugat ca in conditiile actuale in care, Ucraina nu va adera la Uniunea Europeana, atunci va aparea ”un pericol” pentru Moldova, dar si pentru Romania, avand in vedere ca politica Rusiei este aceea “de a-si impune suprematia in spatiul ex-sovietic”.

”In conditiile in care Ucraina face pasul inapoi, Romania va trebui sa continue sustinerea Moldovei si chiar sa o intensifice. Urmatorul proiect de tara pentru Romania este: Vrem sa ne intregim tara”, a mai spus presedintele.

In replica, premierul Victor Ponta a afirmat ca Traian Basescu a facut declaratiile cu privire la unirea cu Republica Moldova dupa un pahar cu vin cu liderul PCRM, Vladimir Voronin.

“Dupa ce noua ani nu ai facut nimic, ai ciocnit cu Voronin un pahar cu vin. S-ar putea sa dea apa la moara tocmai comunistilor din Republica Moldova”, a replicat premierul Romaniei.

 

1 COMENTARIU

  1. Bai ponta, vezi ca te controleaza taticul tau- ilici cu flacara violet…si vorbeste gura fara tine.
    Basarabia E Romania !

    Sus inima romani, este timpul sa ne primenim !

Comments are closed.