igor-dodon

Candidatul socialist la presedintia Moldovei Igor Dodon a declarat ca nu vrea ca istoria tarii noastre sa mai fie studiata in scolile de dincolo de Prut, relateaza stirileprotv.ro

Declaratia a fost facuta de Dodon in cursul dezbaterii ‘Eu vreau sa fiu presedinte’ de la Pro TV Chisinau. In timpul dialogului pe tema educatie cu rivala sa, Maia Sandu, Dodon a spus ca aceasta „nu respecta Constitutia. Constitutia spune foarte clar: limba moldoveneasca. Eu voi veni cu initiativa legislativa. Am reusit cu oameni de stiinta sa editam manuale de istoria Moldovei. Eu voi insista si voi propune ca istoria Moldovei sa revina in scoli. ”

„Vai de noi daca ajunge Igor Dodon sa ne scrie manualele de istorie”, i-a replicat Maia Sandu. „Dascalii sa spuna ce trebuie schimbat si ce nu. Nu trebuie sa existe politicieni, cei care vor sa ne divizeze. Sa nu vina politicienii ca le spuna dascalilor cum sa scrie biografia lui Igor Dodon in manualul de istorie.”

Dodon a insistat insa: „Specialistii se vor ocupa de manuale. Eu va promit ca in Moldova va fi istoria Moldovei”, a spus el.
Igor Dodon recunoaste ca este pro-rus si sustine deschis ca tara sa ar trebui sa renunte la directia euroatlantica si sa se reorienteze spre Uniunea Vamala Euroasiatica a lui Vladimir Putin.

Acum 4 ani, el a cerut renuntarea la drapelul tricolor prin referendum iar acum a declarat ca prima sa vizita in calitate de presedinte va fi la Moscova. Al doilea tur al alegerilor din Moldova va avea loc duminica 13 noiembrie.