ZagrebRO 0009


BERD este Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare. Banca a impus la Galati un consultant francez pentru a eficientiza transportul in comun.

Din start, bate la ochi faptul ca municipiul Galati nu a dorit un proiect european, cu fonduri nerambursabile ! Ba mai mult, Galatiul avea optiunea sa ia un credit mult mai ieftin de la Banci !

Smecheria cu BERD e ca Proiectul nu se supune legislatiei si jurisdictiei romane privind achizitiile publice ! Adica, galatenii trebuie sa joace dupa cum le cinta BERD-ul ! Punct !

Prima conditie a consultantului francez a fost sa elimine, probabil, toate companiile romanesti care ar fi putut participa la Licitatie ! Cica trebuie ca sa ai minim doua Proiecte, in CV-ul firmei, prin care sa fi facut sisteme de taxare pentru un operator de Transport in Comun de cel putin 60.000.000 de calatorii / an ! 60 de Milioane !

Pai Galatiul, o spune tot blambecul de consultant francez, poate avea maxim 22 de milioane de calatorii/ an ! Normal. Galatiul nu e nici Paris, nici Londra si nici Istambul !

Caietul de Sarcini impus de Consultantantul francez, impus de catre BERD, este aberant si facut expres pentru a scoate din joc firmele romanesti !!!

In plus, BERD si consultantul francez obliga cetatenii din Galati sa plateasca milioane de euro catre o entitate straina care, apoi, poate subcontracta la fraierii de romani diverse segmente ale Contractului. Adica unii cu mapa, altii cu sapa !

Pare evident un Caiet de Sarcini cu dedicatie ! La care ditamai BERD-ul se face partas, prin intermediul consultantilor platiti cu sute de mii de euro ! Cit tupeu !!! Cine e de vina ? Romanasii care conduc Galatiul si arunca pe geam banii contribuabililor galateni ! Sub paravanul ” Noi facem Proiecte cu BERD !”

Galateni, va rog sa nu puneti botul ! In loc de ieftin si bun alesii vostri vor sa va jumuleasca de bani ! Companiile romanesti care au implementat Proiecte in Timisoara, Brasov, Cluj, Oradea, Bacau, Alba Iulia sau Bucuresti nu au voie ! Nu va lasati fraieriti ! Fiindca edilii din Galati vor sa va arda la buzunare pe modelul neomarxist european !

Nu mi-as fi imaginat niciodata ca BERD poate fi partas la o asemenea gainarie ! Dar uite ca se poate ! Exista cozi de topor pretutindeni in Romania, chiar si la Galati !

Sa fiti iubiti!
Radu Moraru