proteste - bucuresti 2015

E degringolada in Romanika. Nimeni nu mai crede nimic si pe nimeni. Institutiile trufase se prabusesc in increderea cetatenilor ca popicele secerate de o bila uriasa. Stalpii societatii prezinta crapaturi ce se pot dovedi fatale la cel mai mic cutremur. Ne prabusim sub greutatea hotiei, minciunii si arogantei. Si nu se prabusesc doar ei, conducatorii, liderii formali si informali, ci toti, pentru ca nimanui nu-i poate merge bine cand tzara merge din rau in mai rau.

Presedintia: e suficient sa vezi ca de la peste 60% incredere, imobilul si pleziristul presedinte (destul de) proaspat ales a ajuns la mai putin de jumatate.

Guvernul: Pacostea mitomana de Ponta a sapat ingrozitor la radacina guvernarii. Inca nu s-au terminat de inventariat pagubele. Sa mai vedem si cati fosti ministri sunt in diverse stadii procesuale penale. Vreti sa ne uitam si la averi, sau picam de acord ca Guvernul e privit ca un hot din buzunarele noastre? Obraznicia clasei politice merge pana la a arunca toate neajunsurile a 25 de ani de mismasuri guvernamentale pe tehnocratul Ciolos.

a. Sanatate: stiti voi singuri, sau e nevoie sa scriu eu in clar ca in lumina ultimelor crize nu prea iti mai vine sa te duci nici in vizita la un spital? Ca platim unei case de asigurari care deconteaza ca primarul servicii proaste, ingalate si scumpe.

b. Politie: cand ministrul baga mana in visterie sa-si ia jacuzzi si masina bengoasa pentru ca, chipurile, il ameninta extraterestrii, cum dracu’ sa mai ai incredere ca politia se ocupa cu prinsul hotilor?

c. Armata: ploua cu stele de generali, doctori in de toate, care-si trag case, privilegii si pensii speciale. La o adica, Doamen fereste, se vor ascunde dupa civili.

d. Educatie: platim nasol, avem nasoi. Tipii aia care au picat cu nota zero examenele de titularizare, predau in continuare ca suplinitori. Plagiatul a devenit o regula si se apara falsii doctori intre ei fara rusine.

e. Economie: baieti destepti, inlocuiti de alti baieti destepti, dupa cum se schimba guvernarile. Am reusit sa avem falite pana si acele ramuri in care statul (cel mai prost administrator) avea monopol. Gaurile negre nu se astupa pentru ca umplu buzunare „dedicate”.

f. Transporturi. Inauguram autostrazi care devin tuneluri. Dar ne costa dublu fata de restul lumii.

Parlament: cloaca nerusinata, care se ascunde dupa imunitati inventate in regulamente interne si legi ce transced Constitutia. Cativa parlamentari mai de Doamne-ajuta nu pot sterge de pe obrazul Parlamentului ticalosiile. Legile date de ei pentru ei, sa scape de incompatibiliitati, procese si cuvenita pedeapsa. Ignorarea Referendumului din 2009, este proba ca Parlamentul calareste poporul suveran cum doreste, in dispretul Constitutiei.

Justitie: Se pare ca multe se predau la Facultatea de Drept, dar nu si aritmetica. Pana si analfabetii stiu a socoti pe degete ca iti da cu virgula atunci cand pentru o gaina data plocon o baba e trimisa 5 ani la parnaie, iar niste ticalosi corupti, care au furat zeci de milioane, cat pe ce sa ia cu suspendare.

Servicii: Alișh-velișh. Cred că se zgaltaie de ras  generalii din servicii de le sar stelele de pe epoleti cand vorbesc de marele control civil parlamentar. Până și pe Presedinte cred că-l prostesc dacă vor. Si din ce zise Basescu, cam vor. Poate ar trebui să ne uităm nitel peste Ocean, cam cum sunt comisiile alea care ii scot la tablă pe smecherii din CIA, NSA, etc. Si nici ăia nu sunt siguri că serviciile nu-s stat in stat.

Biserica: Marii prelati care sunt si calugari, deci au legamant de saracie, ascultare si castitate, se dau in Mercedesuri si viseaza Catedrale monumentale intru mantuire. Vor mereu bani, dar nu platesc niciodata impozite si se inroleaza sub steaguri de partid. Clerul lacom distruge si operele crestinesti ale putinilor preoti dedicati, cu vocatie. In uriasa criza morala in care este societatea, Biserica ar fi trebuit sa fie un reper moral. E copia fidela a Guvernului: parohii date pe plocoane si plan la lumanari.

Presa: Numeri pe degete coloanele vertebrale. Acoperiti, descoperiti, gonaci nebuni ai senzationalului, invartitori de vorbe. Jocuri de culise. Gazetele print au murit pe capete, dar ei nu au invatat nimic. Cica e de vina internetul. Tot internetul va fi vinovat cand vor sucomba si radiouri si televiziuni. Daca televiziunea nationala, careia ii trimitem toti siliti bani (nu-ti da mana sa nu-ti platesti curentul, nu-i asa?) e in faliment, ne putem astepta si la alte disparitii. CNA, ai carui membri au rang de secretar de stat, platit din banii nostri, opinteste din greu sa bage toata presa sub ascultare politica.

Si, dupa toate aceste minunate beneficii din partea Statului, vine la usa fiecaruia dintre noi cineva. Cioc, cioc, cioc! Cine e? Fiscul!

Contractul social prevede ca noi platim taxe si Statul se ocupa de administrarea lor. In Romania, cand platesti taxele nu te poti impiedica sa te gandesti in buzunarul cui vor ajunge banii tai. Contractul social s-a diluat atat de tare ca Statul a devenit in perceptia publica un talhar care iti smulge poseta pe strada si fuge cu banii. Ba, se intoarce si-ti mai da si doua scatoalce, nemultumit de suma gasita in portofel.

 

Sursa: blogdecainerau.wordpress.com