Jurnalistul Radu Moraru a demonstrat luni seara, la emisiunea Naşul, că seful SRI, impreuna cu echipa sa, s-a implicat în alegeri pentru a frauda scrutinul. Realizatorul a mai dezvăluit că l-a refuzat pe George Maior, care a încercat să-l racoleze, aşa cum s-a întâmplat cu alţi jurnalişti.

Potrivit lui Moraru, cel care s-a implicat în mod direct în bătălia electorală este chiar şeful SRI, George Maior care a avut ca scop s-o scoată din cărţi pe Monica Macovei şi să-l plaseze pe locul 3 pe Tăriceanu pentru ca voturile să ajungă, în final, la Ponta.

Mai mult, Radu Moraru spune că Monica Macovei ar fi fost votată masiv în diaspora dacă votul ar fi decurs în mod normal şi cetăţenii ar fi fost lăsaţi să-şi exprime dreptul constituţional.

Cozile interminabile de la secţiile de votare din străinătate au fost gândite în mod intenţionat pentru a suprima procesul electoral.

Moraru spune că este inexplicabil cum, în ziua votului, la ora 16.00, Monica Macovei avea 7% din voturi şi ulterior a scăzut în loc să crească. “Culmea este că Monica Macovei a scăzut în intervalul orar 16.00 – 19.00, când Klaus Iohannis staţiona”, a completat Radu Moraru.

Povestea voturilor din diaspora, legată de faptul că ora de votare nu a fost prelungită, precum şi lipsa listelor suplimentare pentru tineri şi studenţi nu au fost altceva decât un joc murdar condus de serviciile secrete, mai exact de George Maior, susţine Radu Moraru.

Jurnalistul afirmă că era musai ca pe locul 3 să iasă Tăriceanu pentru că dacă ar fi ieşit Udrea, ar fi fost nevoiţi în continuare să negocieze cu Băsescu, lucru care nu ar fi fost agreat nici de Maior şi nici de ceilalţi lideri politici, iar dacă ar fi ieşit Monica Macovei pe locul 3 avea şanse foarte mari să-l învingă pe Victor Ponta în turul 2. Cu atât mai mult în contextul în care CCR ar putea să-l scoată din cărţi pe Iohannis pe motiv de incompatibilitate.

Radu Moraru este convins că Monica Macovei ar fi fost o piedică în calea PSD-ului şi a lui Victor Ponta pentru a ajunge la putere.

Aşa cum stau lucrurile în momentul de faţă, Iohannis nu reprezintă un pericol pentru Ponta, “el fiind un naiv în comparaţie cu Ponta care are în spate un aparat întreg care-i face jocurile, îndeosebi securitatea, în frunte cu Maior şi ajutat de Sebastian Ghiţă”, precizează Radu Moraru.

Totodată, realizatorul emisiunii Naşul spune că Ponta vrea neapărat refacerea USL-ului cu ajutorul lui Tăriceanu şi ruperea ACL-ului prin atragerea unor trădători penelişti în partidul condus de Tăriceanu.

Mai mult, Moraru dezvăluie că Maior ar urma să fie premier, nicidecum Tăriceanu, pentru că asta urmăreşte de mult timp şeful SRI.

În opinia jurnalistului, Tăriceanu va rămâne Preşedintele Senatului şi ar putea, în cazul în care Ponta nu s-ar mai înţelege cu Maior să-i ia chiar locul la Cotroceni.

“Aceste alegeri au fost trucate, au fost oprite prin ordin. Trebuia să nu se prelungească ora de votare şi să nu mai existe buletine suplimentare de vot pentru tineri şi studenţi. Au schimbat cu totul sensul alegerilor”, a subliniat Radu Moraru.

Comments are closed.