PSD aruncă în aer toate calculele politice și anunță, prin vocea unui deputat de-al său, membru în comisia parlamentară ce anchetează prezidențialele din 2009, că ia în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Liviu Pleșoianu a declarat că se ia în calcul suspendarea lui Iohannis, dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader, propune revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, scrie stiripesurse.ro

”Tudorel Toader poate propune revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Dacă Iohannis înțelege să rupă în mai multe bucățele cererea de revocare, înseamnă că încalcă deciziile CCR și Constituția, eu voi propune suspendarea. A avut multe momente în care a încălcat Constituția, inclusiv în iarnă, când s-a plimbat în geacă roșie. Acum ar fi o altă încălcarea clară a Constituție, nu mai poți să continui să fii președintele acestei țări.”, a declarat, la Antena 3, deputatul PSD.

Decizia vine după ce Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009 i-a trimis o scrisoare ministrului Tudorel Toader, în care şefa DNA este denunţată pentru că şi-ar fi încălcat jurământul prin refuzul de a se prezenta la audieri.

Membrii comisiei îi cer ministrului să ia măsurile care se impun în urma acestei abateri disciplinare.