PSD aruncă în aer toate calculele politice și anunță, prin vocea unui deputat de-al său, membru în comisia parlamentară ce anchetează prezidențialele din 2009, că ia în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Liviu Pleșoianu a declarat că se ia în calcul suspendarea lui Iohannis, dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader, propune revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, scrie stiripesurse.ro

”Tudorel Toader poate propune revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Dacă Iohannis înțelege să rupă în mai multe bucățele cererea de revocare, înseamnă că încalcă deciziile CCR și Constituția, eu voi propune suspendarea. A avut multe momente în care a încălcat Constituția, inclusiv în iarnă, când s-a plimbat în geacă roșie. Acum ar fi o altă încălcarea clară a Constituție, nu mai poți să continui să fii președintele acestei țări.”, a declarat, la Antena 3, deputatul PSD.

Decizia vine după ce Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009 i-a trimis o scrisoare ministrului Tudorel Toader, în care şefa DNA este denunţată pentru că şi-ar fi încălcat jurământul prin refuzul de a se prezenta la audieri.

Membrii comisiei îi cer ministrului să ia măsurile care se impun în urma acestei abateri disciplinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here