bogdan-chiritoiu

Bogdan Chirițoiu a preferat să ascundă de CSAT, de opinia publică și de jucătorii din piața de plăți online o informație esențială: că PayPoint Services SRL, prin semnătura lui Mugur Dogariu, vrea să cumpere PayZone România SA sub semnătura Cristinei Constantin, scrie secundatv.ro Reamintim că Bogdan Chirițoiu este plătit regește din bani publici tocmai pentru a NU permite existența unor monopoluri pe piața din România.

Monopolul PayPoint & PayZone în perimetrele mediu populate

Dar iată care este fondul problemei și de ce este periculoasă pentru piața plăților online eventuala fuziune – prin cumpărare! – dintre PayPoint și PayZone.

Pentru a putea achiziționa PayZone, reprezentantul PayPoint, Mugur Dogariu, a trimis în ianuarie 2017 o notificare Consiliului Concurenței – CC. Conform legilor în vigoare, fără acordul CC afacerea nu se poate finaliza.

Pe scurt, unificarea prin achiziție dintre PayPoint și PayZone va produce o concentrare economică cu efecte negative în orașele mici și în mediul rural – sate, comune, zone izolate.

În aceste perimetre vaste, noul conglomerat PayPoint & PayZone va deține peste 45% din piața de încasări facturi în cash, piață ce nu este reglementată!

Evident, conglomeratul va impune comisioane mari, pentru că NU va mai avea concurență. Adică PayPoint & PayZone va avea monopol.

Și, ca un bonus al acestui monopol, conglomeratul se va comporta ca o bancă, deși NU se va supune reglementărilor BNR.

 

Citiți mai mult pe secundatv.ro