grindeanu-dragnea

Senatorul PNL Florin Citu a pus cap la cap mai multe decizii aparent fara importanta ale Guvernului Grindeanu si ale Camerei Deputatilor, iar concluzia sa este ca PSD a planificat un „jaf perfect asupra bugetului Romaniei”. Florin Citu cere raspunsuri de la Curtea de Conturi si comisii de ancheta in Parlament, conform ziare.com

„Romania este una dintre cele mai sarace tari ale Europei. In mare parte si din cauza faptului ca a fost jefuita de politicieni. Asistam in aceste zile la o premiera in acest domeniu. Jaful perfect.

Nu mi-am imaginat niciodata ca poate fi planificat si premeditat un jaf perfect asupra bugetului national. Aceasta premiera a realizat-o, evident, PSD-ul. Partidul care guverneaza acum Romania.

In ultimul timp m-am tot intrebat cum de PSD-ul tot emite acte normative aparent fara importanta. Mi-au trebuit cateva saptamani sa inteleg intreg mecanismul”, a scris vineri pe Facebook Florin Citu.

Senatorul PNL prezinta pasii care, in opinia sa, au fost facuti pentru ca PSD sa isi atinga scopul, iar acestia au fost: concentrarea celor mai importante fonduri din Romania in mainile lui Liviu Dragnea, „aranjarea” deficitului bugetar si inlaturarea efectelor posibile ale unui control din partea Curtii de Conturi.

„Totul a inceput cu emiterea unor ordonante de urgenta care aveau ca scop, pur si simplu, modificarea legilor care asigura buna gestionare a finantelor publice. Asa au aparut ordonantele 6 si 9 din 2017. Ordonante care, in opinia mea, sunt la fel de nocive ca ordonanta 13/2017″, spune Florin Citu, care explica pe larg si de ce ordonantele au fost adoptate inainte de aprobarea bugetului in Parlement.

Senatorul liberal mai reaminteste ca prin legea bugetului de stat „majoritatea fondurilor s-au dus intr-un singur loc, la Ministerul Dezvoltarii”, condus de Sevil Shhaideh, o apropiata a lui Liviu Dragnea.

„La acest scenariu PSD-istii mai aveau nevoie de ceva pentru a scapa de raspunderea penala pentru jaful de la buget. Asa a aparut ordonanta 13! Ghinion! Asta nu le-a iesit inca”, a mai scris Florin Citu, referindu-se la abrogarea ordonantei care a scos sute de mii de oameni in strada.

Pe de alta parte, senatorul spune ca PSD s-a asigurat de complicitatea Comisiei Nationale de Prognoza, care ar fi generat datele de care PSD avea nevoie, dar si de complicitatea Curtii de Conturi.

Florin Citu face trimitere la anchetarea in Parlament a „gaurii de la buget” lasate de fostul guvern Ciolos, dupa cum a anuntat Liviu Dragnea.

„Am inceput lucrarile comisiei iar acum doua zile l-am audiat pe vice-presedintele Curtii de Conturi, Cosmin Nicula. In timpul audierilor, domnul Cosmin Nicula a facut niste declaratii naucitoare pentru mine. Ne-a informat ca a executat un control operativ peste controlul planificat al Curtii de Conturi care deja se efectua la ministerul de finante pe executia bugetara a anului 2016. In acelasi timp dansul a afirmat ca in opinia dansului cele doua rectificari trebuiau sa fie negative!”, a mai scris Florin Citu, reamintind ca Nicula a fost presedinte PSD Hunedoara si parlamentar al aceluiasi partid.

Senatorul liberal spune ca al doilea control, cel operativ, a fost mult mai rapid si a preluat concluziile sugerate inca de la inceput de Liviu Dragnea.

„In opinia mea PSD-ul a premeditat toate aceste lucruri. S-a sfatuit cu controlorul financiar asupra a ceea ce trebuie schimbat in lege ca sa nu pice la control. Si-a generat propriile date pentru buget. A scos bugetul cum a vrut. Iar la sfarsit a vrut sa rezolve si aspectul juridic al jafului.

Ramane acum sa vedem daca toate lucrurile astea sunt legale. De aceea, cred ca este cazul sa primim un raspuns din partea Curtii de Conturi la unele din aspectele semnalate de mine in aceasta opinie.

Acesta este pericolul real al politizarii tuturor institutiilor de control din Romania. Nu uitati, follow the money!

P.S. Voi propune conducerii PNL sa ceara comisii de ancheta pentru ce s-a intamplat atat la CNP cat si la CC”, a mai scris Florin Citu pe Facebook, postand linkuri catre toate actele si deciziile invocate in argumentatia sa.