UPDATE: O reuniune de urgență a Consiliului Atlanticului de Nord, din care fac parte ambasadorii celor 28 de țări membre ale NATO, a început miercuri seara, la solicitarea Turciei, în urma unor tiruri siriene de obuze care au atins un sat turc, anunță surse diplomatice, relatează AFP.

Reuniunea a fost convocată la ora locală 21.30 (22.30, ora României) la sediul Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles, potrivit acestor surse. Organizația a confirmat organizarea acestei reuniuni la solicitarea Turciei, unul dintre cei 28 de membri ai săi.

Turcia a bombardat miercuri ținte situate pe teritoriul sirian ca represalii la tirurile cu obuze venite dinspre Siria ce au provocat moartea a cinci civili într-o localitate situată în vecinătatea graniței dintre cele două țări, a anunțat premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, citat de AFP.

„Acest atac a făcut obiectul unei riposte imediate a forțelor noastre armate (…) care au bombardat de-a lungul frontierei ținte identificate prin radar”, a precizat Erdogan într-un comunicat dat publicității în cursul serii.

Incidentul de miercuri este cel mai grav produs între cele două țări de la distrugerea, în luna iunie, a unui avion militar turc de o rachetă siriană, menționează AFP.

[jwplayer config=”640×420 4:3″ mediaid=”22014″]
video: AlJazeera.net

2 COMENTARII

  1. Atacul militantilor sau rebelilor sau revolutionarilor ( ce-or fi)vine manusa. Intelege fiecare ce vrea.

Comentariile sunt închise.