cristian simaUnul dintre cei mai influenți brokeri, Cristian Sima, este acuzat de procurori de înșelăciune și spălare de bani. Acesta este fugit din țară de aproape trei ani, motivând că îi este frică de răzbunarea clienților din România.

Cristian Sima a fost interogat la sediul Procuraturii Publice din Samedan, Elveția, printr-o comisie rogatorie cerută de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. Aceste are calitatea de suspect față de care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de înșelăciune și a nouă infracțiuni de spălarea banilor, anunță Parchetul. Reamintim că șeful casei de brokeraj WBS Holding a pierdut în 2012 banii clienților în urma unor pariuri la bursă care nu i-ai ieșit. În octombrie 2012, Sima fugea în Finlanda pe motiv că în statul nordic nu se mai simte amenințat de clienți să le returneze banii.

După un an și după o apariție la un post de televiziune local, Sima s-a mutat în Elveția, acolo unde își are reședința fata sa. Pe lista clienților se aflau printre alții: Daniel Dăianu, Marie Rose Mociorniţă, Andreea Raicu și Tudor Chirilă. Primul dintre aceștia, Daniel Dăianu, a susținut că i-a făcut plângere lui Sima pentru înșelăciune. În schimb, Chirilă s-a declarat înțelegător cu brokerul.

Pe lângă Sima, alte cinci persoane sunt urmărite penal

“În cauză s-a mai dispus începerea urmăririi penale față de cinci persoane fizice și două societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune prevăzute de art. 244 alin.1 și alin.2 Cod Penal, complicitate la înșelăciune și spălarea banilor”, mai precizează anchetatorii.

Prejudiciul reclamat în cauză de părțile civile este de 2,5 milioane de euro.

“Cu privire la situația de fapt reținută, numele/identitatea altor persoane cercetate, faptele și infracțiunile reținute în sarcina acestora și probele administrate, menționăm că în momentul de față acestea nu pot fi făcute publice întrucât ar fi de natură să afecteze mersul anchetei penale”, au mai adăugat procurorii.

 

sursa: evz.ro

3 COMENTARII

  1. Cristian Sima scria ieri pe facebook, citez:
    Este adevarat ca s-a cerut o comisie rogatorie ptr ca eu sa raspund acuzatiilor formulate de 8 persoane si o firma, sunt suspect intr-o ancheta penala asa e. Ce nu e asa este ca exista extradare cu elvetia , comisia rogatorie se face cind suspectul se declara de acord sa raspunda la intrebari, (puteam sa refuz dar am raspuns la peste 140 de intrebari puse atit de procurorul roman cit si de avocatii celor ce mi-au facut plingere. ) si cind suspectul este rezident cu domiciliu in strainatate. Dupa cum vedeti nu ma sustrag de la nimic si raspund la orice acuzatie.Nu pot sa va dau detalii, unele hilare, pentru ca nu am voie. Libertatea are sigur informatiile de la avocatul unuia dintre cei ce m-au reclamat, celebrul dan chitic, care l-a acuzat si pe basescu ca i-a dat o palma si care ma astept acum sa faca turul televiziunilor. Sunt doar 8 persoane din sute care au pierdut, nu e vorba de 2,5 mil, sunt doar sute de mii si in plus e una care a zis ca din 300k i-am facut 600k apoi i-a retras si apoi mi-a mai dat 100k si i-am pierdut, deci vrea pe aia 100k. oricum ma descurc nu e nimic grav, exista protectia unei justitii elvetiene corecte in asta sper si eu, in rest imi duc crucea cu demnitate.

Comments are closed.