O bubuitură puternică a zguduit marți orașul Galați. Evenimentul inexplicabil a avut loc la ora 16.50 și s-a resimțit și la o distanță de 30 de kilometri de oraș, potrivit ziarului Viața-liberă, citat de flux24.ro

Bubuitura s-a simțit și în Brăila, locuitorii întrebându-se dacă nu cumva a explodat ceva în vreun cartier. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au precizat că nu au primit niciun apel care să confirme existanța vreunui incident.

Nu se cunoaște cauza bubuiturii, mai ales că nicio instituție abilitată nu a fost sesizată să intervină în urma producerii vreunui incident.

O posibilă explicație ar fi o aplicație de pe Poligonul Smârdan, deși din partea Garnizoanei nu a venit niciun răspuns.

În plus, nici de la platforma siderurgică sau de la alt operator economic nu a fost raportat niciun incident.

Contactat telefonic, prefectul judeţului Galaţi a precizat că a solicitat deja conducerii ISU Galaţi să îi transmită oficial o comunicare cu datele evenimentului.

UPDATE: Ministerul Apărării Naţionale a precizat că în zona Galaţiului nu este nicio aplicaţie militară în curs de desfăşurare, aşa că şi ipoteza unei explozii în Poligonul Smârdan a fost infirmată. Rămân în continuare în discuţie două ipoteze: fie că un avion a spart pragul sonic în apropiere de Galaţi, fie că un asteroid a explodat în atmosferă. Interesant este niciuna dintre autorităţile cu atribuţiuni în protecţia civilă nu a formulat un punct de vedere oficial, în ciuda insistenţelor presei şi ale publicului.