firea-pancarta-protest-gratiere

Site-ul oameniliberi.ro a iniţiat strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum care are ca scop demiterea Primarului General al Capitalei, a primarilor de sectoare şi a consiliilor locale.

„Cine? Noi, cetăţenii ignoraţi de Guvern! Noi, care luptăm împotriva corupţiei! Noi cei care ieşim în piaţă că să oprim o ordonanţă! Noi cei care am înţeles că tăvălugul nu s-a oprit, dimpotrivă! Altă întrebare! CE? Iniţiem Referendumuri pentru demiterea primarului general al capitalei, a primarilor de sector, a consiliilor locale. Altă întrebare!”, spun iniţiatorii referendumului expunând şi motivele.

„Cetățenii au dreptul să organizeze un singur tip de referendum, cel pentru demiterea primarului și consiliului.

Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei sau oraşului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau neexercitării atribuţiilor ce îi revin potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.

Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul naşterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărţii de identitate şi semnătura olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului.

Acum nu ducem lipsă de motive. În stradă oamenii au spus clar NU minciunii, NU corupției, DA transparenței, DA integrității, DA reprezentanți în slujba cetățenilor nu ai grupurilor de interese.

Printr-o succesiune de Ordonanțe de Urgență a fost creat cadrul jafului organizat din bani publici. Seria de OUG-uri deschisă de OUG 6, care dă puteri absolute Ministerului Dezvoltării, urmată de OUG 9 care permite ordonatorilor de credite să nu țină cont de destinația banilor și sa îi poată cheltui după bunul plac. OUG 13 trebuia să asigure protecția în fața legii pentru aceste delapidări organizate. Pericolul OUG 6 si OUG 9 sunt în vigoare și primele acțiuni nelegale sunt promovate în Consiliul General al Capitalei de către Gabriela Firea. (detalii aici) Se dorește înființarea a 19 Societăți comerciale de către primărie pentru a dirija aceste fonduri ce vin direct din pixul ministrului dezvoltării, fără obligativitatea respectării legii bugetului de stat. Mai mult se pot folosi credite de angajament, adică acele fonduri bugetare care se vor plăti din bugetul anului viitor.”

Formularele pentru semnături pot fi descărcate de pe site-ul oameniliberi.ro