Administratia romana a serviciilor de trafic aerian ROMATSA adaposteste o specie bugetara  cu gene rezistente la criza si austeritate. In bugetul de venituri si cheltuieli al companiei aprobat pe 2012, salariul mediu la ROMATSA ajunge la 17.000 RON.

Desi se afla sub autoritatea Ministerului Transporturilor, pentru ca se sustine din venituri proprii, ROMATSA si-a luat atitudine de privat. In fiecare an, in bugetul companiei se inregistreaza recorduri in excese bugetare, incepand cu salariile, sporurile personalului si terminand cu investitiile.

Daca in perioada 2009 – 2010 salariul mediu la ROMATSA a fost in jurul sumei de 3.000 euro, anul acesta suma a crescut la 3.900 de euro.

Cit priveste responsabilitatea controlorilor de trafic, invocata de ROMATSA drept justificare pentru salariile foarte mari, trebuie mentionat faptul ca din cei aproximativ 1.500 de salariati, numai o treime ocupa functii de controlori trafic, restul fiind incadrati drept personal auxiliar. Si pentru ca ii dau banii afara din buget, cei de la ROMATSA au planificati aproape 1 milion de lei pentru diverse sponsorizari.

 

 

7 COMENTARII

  1. 1.000.000 euro pentru sponsorizari? Adica are nevasta firma, si-i baga sotu’ o sponsorizare? :)))

  2. Cei care controleaza si dirijeaza traficul aerian sunt niste specialisti adevarati care se formeaza greu si in timp si care au o mare responsabilitate. Daca ii platesti prost risti sa plece in alte tari si risti sa ramai fara specialisti pe domenii de varf . Nu sunt totusi niste lacatusi – mecanici dar vad ca propaganda care asmute categoriile profesionale unele impotriva altora inca mai prinde.

  3. Im Romania toate lucrurile sunt posibile !!!
    Am ajuns sa ma obisnuiesc, daca pot spune asa, cu stari de anormalitate ca facind parte din cele comune, de drept …!

  4. Ce mai, stat in stat.
    Interesanta judecata mai au astia.
    Hai sa fac si eu una.
    Pentru CFR-ul care e pe pierdere plateste tot romanul.
    ROMAT-ul daca e pe profit isi imparte profitul numai lor, romanii care platesc la CFR nu mai conteaza. Interesant ar fi de stiut ce va face aceasta firma daca va iesi vreodata pe pierdere. Tot romanul va plati pierderea?
    La placinte inainte, la razboi inapoi.
    Curat murdar…

Comentariile sunt închise.