Bugetele Consiliului Superior al Magistraturii si Curtii Constitutionale a Romaniei au fost aprobate de comisiile juridice ale Parlamentului, in forma transmisa de Guvern.

“CSM adreseaza multumiri pentru cresterea bugetului CSM fata de 2012 cu peste 7%, ceea ce pentru noi e un argument suplimentar ca sa spunem ca indiferent ca e Parlament sau Guvern, clasa politica sustine justitia, ceea ce ne bucura”, a spus luni, Horaţiu Dumbravă, membru CSM.

Pentru o buna functionare a organismului autonom “Inspectia Judiciara”,cheltuieli de personal si implementarea masurilor asumate in MCV, Horatiu Dumbrava a cerut Parlamentului sa completeze bugetul cu 8,326 milioane de lei.

Parlamentarii PDL din Comisiile juridice au luat asupra lor modificarile aduse de Dumbrava insa au fost respinse prin vot.
Secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina a fost de parere ca sumele solicitate se vor da in doua randuri.

Bugetul CSM pe 2013 a fost aprobat cu 20 voturi pentru si patru impotriva.
Bugetul CCR pe 2013 a fost aprobat fara amendamente in forma Guvernului.

La ora 15:30 se va relua sedinta cu Comisiile juridice pentru a se stabili bugetul alocat Inaltei Curti de Casatie si Justitie, CNSAS, Ministerului Justitiei, Ministerului Public, Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, ANI, SGG, conform Agerpres.

1 COMENTARIU

  1. Va dati seama unde am ajuns ? senatorul oier (cu dosar in curs de judecare), preacuviosul beeeecali, voteaza in Comisia Juridica a Senatului bugetul CSM si CCR ?
    Cred ca este un caz unic in lumea civilizata.

Comments are closed.