Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că președinții PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, încearcă să îndepărteze România de Occident, ceea ce face ca acțiunile lor să fie „mult mai periculoase pentru România decât Rusia și ISIS la un loc”, scrie digi24.ro

Azi se dovedește că NATO ne poate apăra de ceva sau cineva mult mai periculos decât Rusia, URSS, bolșevism la un loc și anume domnii Dragnea și Tăriceanu. Pentru că acțiunile menite să îndepărteze România de Occident, de parteneriatul cu SUA, de apartenența deplină la UE, aceste acțiuni pe care le întreprind de aproape un an de zile acești doi domni sunt mult mai periculoase pentru România decât Rusia și ISIS la un loc”, a spus Cristian Tudor Popescu.


„Pentru că suntem membri NATO, Ambasada SUA își manifestă susținerea pentru procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și avem în persoana președintelui Iohannis pe cineva care să țină seama de ce spune principalul nostru partener strategic, SUA”, a adăugat el.
Jurnalistul spune că niciunul dintre foștii lideri PSD nu a încercat să îndepărteze România de Occident.

Spre deosebire de Năstase, Geoană și Ponta, care cunoșteau câteva limbi străine, au avut relații și au încă în plan extern relații foarte bune, dl Dragnea s-a făcut remarcat în plan internațional prin faptul că a bullshit‘ corupția, în vreme ce, atât dinspre SUA, cât și dispre Bruxelles, mesajele au fost constante și puternice: corupția e principalul dușman al României, lupta nu trebuie să se diminueze”, a spus jurnalistul.
„Apoi chelnăreala cu președintele Trump, precum și nenumăratele vizite private în Brazilia. Asta e cariera internațională a d-lui Dragnea. Încearcă să obțină un control de tip izolaționist, ceaușist, asupra României, îndepărtând-o de Vest”, a continuat el.
„Dragnea a intrat de mult pe un drum înfundat. Deja persoane din PSD cu anume trecut și prestigiu, cum a fost și Alin Teodorescu, fost consilier al lui Adrian Năstase, încearcă să atragă atenția partidului în legătură cu fundătura în care duce PSD d-l Dragnea, datorită anvengurii de jupân de județ”, a adăugat el.