focuri de arma

Scandal la Năvodari! În dimineaţa de sâmbătă, 20 august, în jurul orei 10.30, un tânăr din Călăraşi, care a fost implicat într-un accident rutier, în Năvodari, soldat doar cu pagube materiale, a devenit recalcitrant la adresa oamenilor legii. Pentru a-l putea imobiliza, poliţiştii au fost nevoiţi să execute un foc de avertisment în plan vertical, fără ca vreo persoană să fie rănită sau să se înregistreze pagube materiale. Individul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, urmând a fi propus spre arestare, scrie replicaonline.ro

Agresorul fusese condamnat pentru omor!

Este vorba despre Cătălin Pamblică, născut în 1986. Acesta a fost condamnat pentru omor, alături de Ştefan Năstase, de către Tribunalul Ialomiţa, decizia rămânând definitivă la Curtea de Apel Bucureşti, pe 07.02.2008. Fapta s-a petrecut în 2006, persoana vătămată, Cristian Iordache, fiind internată la Spitalul de Urgenţă Sfântul Pantelimon Bucureşti. Cei doi inculpaţi au fost introduşi în Penitenciarul Slobozia, după care Pamblică a tot depus cereri de întrerupere a executării pedepsei. Ulterior a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, unde s-a ales cu un nou dosar penal, acuzat fiind de abuz de încredere de către alţi colegi de detenţie. În cele din urmă, plângerile au fost retrase. După câţiva ani, a fost eliberat.

Aşa se face că în dimineaţa de sâmbătă, 20 august, se afla în Năvodari, implicat fiind într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Cum astfel de incidente se soluţionează între părţile implicate, se pare că şoferii nu prea s-au înţeles întrucât Pamblică devenise violent. Celălalt conducător auto a sunat la 112, la faţa locului ajungând un echipaj mixt, format dintr-un poliţist şi un jandarm. Numai că Pamblică a continuat să se manifeste agresiv, fiind imobilizat şi introdus în maşina de Poliţie pentru a fi condus la Secţie. Dar a devenit şi mai agitat şi a agresat jandarmul, după care a încercat să fugă. Atunci a fost momentul când s-a executat un foc de armă. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ultraj.