Premierul Victor Ponta, a declarat ca Guvernul va stabili marti, prin Ordonanta de Urgenta, ce obiecte promotionale se vor oferi in campanie si ce valoare vor avea.

„Propunerea mea ca prim-ministru este de a reglementa legal mâine (marți, n.r.) prin Ordonanță de Urgență ce a stabilit BEC cu alte ocazii, anume că sunt intezise în campanie oferirea de bunuri, bani, alimente, băuturi alcoolice, nealcoolice. Este permisă oferirea de obiecte în enumerare strictă – pixuri, brichete, afișe, șepci, cu obligativitatea de a fi inscripționate cu numele candidatului sau a formațiunii”, a spus Ponta.

Ponta a mai spus ca, potrivit reglementării legale, alegătorii vor primi obiecte de același tip, inscripționate cu caracter electoral, dar a căror valoare să nu depășească 10 lei.

„Așa lucrurile sunt clar reglementate – ce e interzis, ce e permis, regulile valabile pentru toți competitorii. Vom avea reglementat legal, alături de sancțiuni penale, evident, modul de desfășurare normală a campaniei și împiedicarea unor tentative de cumpărare de voturi sau, cum a fost la referendum, de a împiedica oamenii să vină la vot”, a afirmat Ponta. Acesta a specificat ca decizia va fi aprobata maine prin Ordonanta de Urgenta, mai ales ca vineri va incepe campania electorala.

8 COMENTARII

 1. Sa-ti fie rusine mizerie umana,oamenii deja platesc mai mult de 10 lei din buzunar pentru necesarul zilnic din cauza dementei tale din vara, cu suspendarea presedintelui,iar acum momesti oamenii cu 10 lei sa va aleaga iar?De unde aveti bani,deci banca devalizata poate fi pura coincidenta cu necesarul vostru pentru cadouri?

 2. Nu mi se pare deloc potrivita pomana impartita cu ocazia alegerilor. De ce alimente sau bautura ? Nu cred ca astfel de pomeni se mai dau in vreo tara civilizata.
  Da pentru pixuri, calendare sau alte maruntisuri care nu constituie un avantaj material, chiar modest. Nu-i drept sa cumperi un elector care sarac fiind se vinde pe o portie. Nu ! alegerile sunt un lucru iar ajutorul ^pentru saraci e altceva iar amestecul dintre cele doua este deoseit de grav si umilitor. Cei care au nevoie de ajutor trebuie ajutati si nu cumparati o data la 4 ani.

 3. Credca au ramas fara bani de dat pomeni, dupa circul de pe Arena Nationala si acuma dau o lege care sa ii scuze fata de oamenii care sunt obisnuiti sa primeasca pomeniu electorale.

 4. 10 lei? „Scump dom’le, scump! Dincolo era mai ieftin!” In astia „10 lei” intra lejer faina, malai, o bere mica, 2 mititei… Mai ales daca sunt luate en-gross direct din depozite si sunt aproape sau au trecut de termenul de expirare. Astfel de marfuri, pentru cine are „pile”, se pot obtine la preturi de nimic. Un pix si o sacosa cu emblema ar putea costa 1-2,5 ron. O bricheta la fel. Ar fi suficient. Ar trebui sa conteze faptele candidatilor nu pungile cu zahar calarit de soareci. „10 lei” -nu reprezinta nimic mai mult decat o portita pentru mita electorala!

  • Perfect adevarat. Faina cea mai ieftina in jur de 2 lei, zaharul cel mai ieftin in jur de 5 lei, uleiul cel mai ieftin in jur de 7 lei.
   500 de grame de pui in jur de 10 lei.
   Bere la halba in jur de 2,5 lei

   Facand niste combinatii ajungi sa iei o gramada cu 10 lei.
   Ce poate fi mia simbolic decat ceva de bagat la burta?

   • Voi ce articol ati citit?
    „Este permisă oferirea de obiecte în enumerare strictă – pixuri, brichete, afișe, șepci, cu obligativitatea de a fi inscripționate cu numele candidatului sau a formațiunii”, a spus Ponta (Tonta Copy-lotul)

    Adica vor mai avea voie sa dea strict elementele mentionate mai sus.

    • Articolul se citeste pe baza actiunilor lui Poanta. Tot ce a spus despre ceva a facut exact pe dos. Articolul se citeste exact cum il intelegem si noi.
     Atata timp cat premier este un prieten al infractorilor. Vezi iesirile lui la sceneta lui Nastase, vezi protestele impotriva cursului normal al justitiei, vezi iesirile impotriva cercetarii fraudelor la referendum, vezi multe altele.
     Este usor de inteles ce vor face in realitate USL istii

Comments are closed.