Forumul de infrastructură http://www.construim-romania.ro/ a publicat o hartă care ar trebui consultată de orice conducator auto din România. Este vorba despre calitatea drumurilor din România.

Harta se referă la calitatea drumurilor din Romania și ia în calcul autostrăzile, drumurile europene, drumurile naționale și câteva dintre cele județene, socotite cele mai relevante.

Cei de la Construim-România au realizat-o pe baza informațiilor primite de la utilizatori.

Întocmită pe baza datelor furnizate de cei care au străbătut drumurile, ea arată pe unde trebuie să faci slalom printre gropi, dar și care sunt drumurile aflate în stare bună.

În timp ce șoselele bune sunt marcate cu albastru, cele proaste și acceptabile sunt marcate cu galben și roșu pe hartă. Lungimea rețelei de drumuri din România este de 198.589 km, dintre care CNADNR SA are în administrare 262,9 km de autostrada si 15.934 km de drumuri naționale.

Aici putem vedea faptul ca cel mai prost stau județele din Câmpia de Vest unde drumurile județene sunt lamentabile. De fapt CNADNR a și menționat că pe drumul Arad-Oradea nu se mai percepe taxa de drum pentru că de fapt mașinile nu prea mai circulă pe șosea.

În ciuda aparenței în Ardeal se construiesc cele mai numeroase autostrăzi din România, însă chiar și așa satele limitrofe marilor orașe suferă la capitolul infrastrctură.

hartadrumuri1