Privită din stradă, reședința din Sibiu a președintelui Iohannis, este una decentă, frumos aranjată și în nici un caz extravagantă. Privită din satelit, casa fostului primar al Sibiul, ascunde în spatele ei un lucru pe care puțină lume îl știe. O seră de dimensiuni considerabile ”trădează” faptul că șeful statului este un om gospodar, scrie oradesibiu.ro

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, locuieste in Sibiu, pe strada Balea, relativ aproape de centrul orasului, intr-o casa dobandita de fostul primar in 1992, prin donatie si cumparare.

Avand o suprafata de 377 de metri patrati si un pret estimat de 80.000 de euro, locuinta cuprinde – la o vizionare din satelit – un corp principal, care are acoperisul renovat, dar si un panou solar si un cocos ornamental infipt in acoperis, semn al vigilentei.

In spate, in curtea spatioasa si bine amenajata, care abunda in verdeata, apare si o sera. Cunoscut de vecini drept un om gospodar, Iohannis insusi recunostea ca repara tot prin casa si ca este pasionat de cultivarea trandafirilor, care se gasesc in belsug in incinta locuintei actualului presedinte al Romaniei.

Proprietatea aflată pe strada Bâlea, aproape de centrul Sibiului, a fost dobândită de familia Iohannis în 1992, prin donaţie şi cumpărare, şi are o suprafaţă de 377 de metri pătraţi. Aici locuiesc în prezent Klaus Iohannis şi soţia sa. Ivona Mihăilescu (69 de ani), vecină cu soţii Iohannis, îşi aminteşte de vechii vecini, care le-au vândut casa soţilor Iohannis, saşi plecaţi în Germania în 1990.

„Aici, în 1989, la adresa domnului Iohannis, stătea o familie care avea doi copii şi au plecat în Germania. Atunci toţi primeau, când îşi donau casa, 80.000 de lei vechi. Absolut toate casele de saşi s-au vândut la 80.000 de lei vechi, ştiu precis. (în 1992, conform datelor INS, salariul salariul mediu în România era 20.140 de lei vechi – n.r.) Când au plecat saşii, casa avea şase camere, dar era foarte prost împărţită. Aveau o verandă cu sticlă, mai veche, au reabilitat, n-au construit absolut nimic. Când s-a mutat, el fiind profesor de fizică, făcuse poarta, îi pusese o supraînălţare în dreptul balamalelor şi, cu o sârmă, fiind poarta mare să nu se încline, era urcat pe scară şi numai el meşterea”, îşi aminteşte Ivona Mihăilescu. Femeia, care a fost vecină, într-o altă parte a oraşului, şi cu socrii lui Klaus Iohannis, mai spune că tatăl lui Carmen Iohannis era un blănar cunoscut, căruia îi mergeau afacerile foarte bine. Ivona Mihăilescu este convinsă că primarul Sibiului şi soţia sa au avut sprijin financiar puternic din partea părinţilor: „Au locuit şi socrii aici o perioadă şi pe urmă au venit tinerii”.

 

Sursa text / foto: oradesibiu.ro

Comentariile sunt închise.