Ministrul Justitiei a declarat, sambata,  pentru EVZ , ca arhiva SIPA ar putea fi transferata la Arhivele Nationale sau ar putea fi topita.

“SIPA este o problema mostenita pe care intentionez sa o rezolv. Sunt de fapt două probleme: arhiva SIPA şi necesitatea informării privind infractionalitatea din mediul penitenciar. Arhiva ar putea fi transferata la Arhivele Nationale sau, pur si simplu, topita. Ministerul Justitiei nu are nevoie de arhiva si nu are ce face cu ea. In ceea ce priveste informarea cu privire la infractionalitatea din penitenciare, pentru moment cel puţin vom opta pentru eficientizarea Directiei de Prevenire din Administratia Nationala a Penitenciarelor. Este mai simplu, mai ieftin si mai pragmatic. In plus, nici societatea civila, nici lumea justitiei si, probabil, ca nici opinia publica in general nu sunt psihologic pregatite pentru infiintarea unui nou serviciu de informatii in subordinea ministrului, fie el si al Justitiei”, a precizat Catalin Predoiu.

Serviciul SIPA (Serviciul Independent pentru Protectie si Anticoruptie), din cadrul Ministerului Justitiei  a fost infiintat in 1991 si a fost desfiintat in 2006, de ministrul Monica Macovei, pentru abuzuri. Principalele acuzatii care s-au adus au fost legate de mandatul de ministru al Rodicai Stanoiu (PSD), cand se pare ca s-au desfasurat actiuni de politie politica, prin intocmirea unor dosare privind vietile private ale unor personalitati din sistemul judiciar pe care le-ar fi folosit în scop de şantaj.

“O telegrama Wikileaks, al carei continut este recunoscut de catre Cristi Danilet, unul dintre apropiatii Monicai Macovei, dezvaluie ca acesta a povestit oficialilor ambasadei SUA despre dosarele din arhiva SIPA, in care s-ar regasi informatii despre relatiile sexuale ilicite ale magistratilor si avorturi facute de judecătoare. Danilet spune ca a vazut peste 300 de note informative, insa arhiva SIPA numara, potrivit unor surse, peste 21.000 de dosare”, mai scrie Evz .
In acest moment, arhiva contine trei tipuri de documente: notele informative ale retelei de informatori din penitenciare, documente referitoare la cei care au avut acces la informatii clasificate şi corespondenta SIPA cu alte institutii.

6 COMENTARII

  1. Regimul Băsescu s-a specializat în ”distrugere” de arhive, dovezi și probe împotriva sclavilor băsiști fideli, nu-i nicio noutate asta, cu asta au fost momiți mulți să intre de ”bunăvoie” în sclavie.
    Ce nu trebuie să uite pedelingăii: în mod sigur mai sunt patrioți adevărați în ministere, în ”servicii” și-n celelalte structuri de care prostimea nici n-a auzit. La momentul potrivit, se va afla adevărul, exact așa cum a fost. Nu prefabricat și nu livrat ”presei” în doze homeopatice. 😉

    M-aș fi mirat să fie folosit și la altceva acest PPredoiu. Unii mor marionete, nu pot depăși niciodată stadiul ăsta, chiar dacă s-au chinuit de moarte în mai multe guverne.

  2. hmm interesant ar fi daca judecatori sunt corupti
    de infractori

    atat ne intereseaza

  3. Am inteles ca SIPA are 2 probleme.Prima problema,daca stirea Wikileaks este adevarata,normal este ca trebuie impiedicata posibilitatea de a deveni santajabili magistratii si judecatorii,chiar si prin distrugerea acelor hirtii.Cit despre a 2 parte a problemei,infractionalitatea in penitenciare avem DPANP,sa lucreze,ce au de facut?

  4. un exemplu de bursier care a batut apa-n piua si n-a miscat nimic.nici macar nu ne spune ca nu i s-a permis.

  5. Vezi ca iti scapa printre degete tunuri mari lasa infractionalitatea in penitenciare …e ultimul lucru de care trebue sa vorbesti,FA CEVA CU JUSTITIA daca nu esti in stare fugi cit mai ai timp

Comentariile sunt închise.