gabriel oprea

 

Gabriel Oprea, ești sănătos la cap? Nu, nu e o figură de stil, nu e retorică inflamată, nu este o întrebare la mișto, așa cum la mișto iei tu viața pierdută a unui tînăr polițist de 28 de ani. Nu, Gabriel Oprea, te întreb cît se poate de serios: te consideri apt să exerciți o funcție publică?

Sursele mele, la fel de serios o spun, arată că nu deții capacitatea asta. Nu știu dacă mai ții minte, vicepremierule înstelat, dar în iulie a.c. ai șters pe jos cu fricoșii din Ministerul Apărării pe care i-ai amenințat că, dacă îmi răspund la întrebarea referitoare la trecerea matale în rezervă, îi degradezi instant. Așa că fricoșii nu au răspuns (sursa). Totuși, ghenerale de rahat uscat, ce ascunzi atît de disperat? Să fie, oare, adevărat că trecerea matale în rezervă s-a datorat unui control medical care arăta că nu poți să ai grijă nici de propria persoană, darmite de alții? Să fie real? Asta ascunzi prin amenințări violente, grobiene? Dacă nu ăsta e motivul, vicepremierule, fă public motivul care a dus la trecerea matale în rezervă.

Mai aud, de la surse din sistem, vicepremierule, că ai fitilul foarte scurt. Te aprinzi repede. Prea repede. Mult prea repede. Și arzi intens. Pînă la primul hap. De la al doilea, te calmezi încet, încet. De la al treilea încolo, capeți o stare de zen care îi permite gurii matale să nu mai facă grimasele alea de dispreț profund pentru ăia fără coloană oficială. Sigur, poate că hapurile alea sînt drajeuri mentolate ca să ai respirația proaspătă cînd urli la toți cei din jur pe care-i tratezi ca pe niște răcani. Dar poate nu sînt drajeuri. Nu ai vrea, înstelatule, să ne explici și asta public? Dacă-s doar drajeuri, promit să ți le cumpăr eu cît timp trăiești și să-ți arunc cîteva și în groapă, la marele final.

Ministrule de Interne, nu aș fi pomenit de sursele mele care spun că ai fi defect dacă în ultimele 48 de ore nu ai fi stat ascuns ca un șobolan, departe de jurnaliști, departe de românii care ar fi vrut să audă de la matale că, poate, ai un minimum de conștiință, că deții, poate, resurse de remușcare după ce ai omorît un tînăr de 28 de ani ca să-ți calmezi ego-ul mic, meschin și bolnav. Dar cred că nu ne mai permitem să te tratăm ca și cum ai avea dreptul la imagine, cîtă vreme matale îți permiți să nu respecți dreptul la viață. Imaginea ta omoară, vicepremierule. Nevoia ta de gonflare a unui sine dezumflat și spart este asasină, închipuitule. Locul matale, Opreo, este în cel mai bun caz în izolare. Dar nu în izolarea autocontrolată dintr-o clădire ministerială și din limuzina unei coloane oficiale. Ci într-una controlată de alții, de specialitate.

 

Sursa: prisacariu.ro

5 COMENTARII

  1. Eu propun si un test oral la materia pe care o ,,preda” el , ca doar e Profesor Universitar … In fata camerelor . La ora de maxima audienta ! Pun pariu ca nu leaga 2 cuvinte ! Nu se mai gaseau oamnei competenti ? Numai mucea asta ?

  2. JOS TICALOSII ….HAI ROMANIA SA_I ALUNGAM PE AC HOTI SI CRIMINALI BLESTEMATI !!

  3. grimasele, rictusul ala nasol, schimonoselile fetzei, arata un om chinuit de uciga’l toaca…
    sa nu mai vorbim de felul in care vorbeste, cea mai autentica limba de lemn. interesu’ national ar fi, sa nu’l mai vedem unde este.

Comments are closed.