russia-plane-crash

Un avion Boeing care venea de la Dubai s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în condiţiile de vizibilitate scăzută, provocând moartea a 62 de persoane, relatează AFP, citată de stiripesurse.ro

Un Boeing 737 al companiei aeriene low-cost flydubai care efectua o cursă între Dubai şi Rostov-pe-Don ‘s-a prăbuşit încercând să aterizeze’, a anunţat comitetul rus de anchetă. ‘Potrivit primelor informaţii, la bord se aflau 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului. Toţi au murit’, a precizat comitetul într-un comunicat. Ministerul pentru situaţii de urgenţă a anunţat anterior un bilanţ de 61 de morţi (55 pasageri şi şase membri ai echipajului).

Fragmentele avionului Boeing care s-a rupt în mai multe bucăţi au fost dispersate pe o distanţă de 1,5 km, informează postul tv LifeNews. Aparatul de zbor a luat foc după impactul cu solul şi incendiul a fost stins după o oră, adaugă sursa citată.

accident-aviatic-rusia-rostov-pe-don

Potrivit LifeNews, avionul a căzut la circa o sută de metri de pista de aterizare, în condiţii de vizibilitate proastă. Boeingul a încercat să aterizeze timp de două ore, zburând pe deasupra Rostov-pe-Don ‘din cauza condiţiilor meteo dificile’, afirmă canalul.

„Condiţiile meteo erau teribile, avionul tremura îngrozitor”, a povestit unul din pasagerii unui zbor redirijat spre Krasnodar de la Rostov-pe-Don şi care a aterizat cu puţin timp înainte de prăbuşirea avionului Boeing.