Cateva zeci de persoane au aprins candele si au depus flori sambata, intre orele 22.00 – 24.00, langa sediul Societatii Romane de Televiziune (SRTv) din Bucuresti, la “priveghiul” TVR Cultural, care si-a suspendat emisia sambata, de la ora 23.59, anunta Mediafax.

Actiunea simbolica a fost anuntata in cursul zilei de sambata pe Facebook, unii dintre angajatii Televiziunii Romane dorind “sa conduca pe ultimul drum cum se cuvine” TVR Cultural.

“Am incercat sa scriu un ferpar. Ferpar pentru TVR Cultural. Nu pot. Executat, eutanasiat, ucis, asasinat, victima colaterala. Ce este – si ce va ramane in amintire – TVR Cultural? Toti au stat deoparte si au privit cum o lume se sfarseste. Angajatii Societatii Romane de Televiziune vor sa il conduca pe ultimul drum cum se cuvine. Macar atat (sau ‘decat atat’, cum vom zice cu totii cat de curand daca tocirea mintilor merge conform planului). Sambata noaptea este momentul despartirii. Sa fim acolo pentru a aprinde o candela!”, se spunea in anuntul postat sambata dupa-amiaza pe Facebook.

“Priveghiul” a atras cateva zeci de persoane, in mare parte angajati ai Televiziunii Romane, dar si telespectatori ai TVR Cultural, printre care si scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Acestia au depus flori si au aprins candele langa intrarea in sediul TVR din Calea Dorobantilor, numarul 191, manifestarea simbolica intinzandu-se pe parcursul a doua ore.

4 COMENTARII

 1. “Jos cultura! Traiasca proletcultismul!” (extras din platforma-program a usl)

 2. Era de asteptat. Acesti uslinosi agramati ce au in comun cu Romania si cultura ei ?
  Se conduc dupa principiul “ce nu poti intelege (sau nu vrei), distruge” !!!

 3. Pacat ,s-a improscat urat si mizerabil in cultura romaneasca, incepand cu conducerea ICR pana am ajuns la acest nivel, regrete !
  Trist, nu stim sa pastram si sa dam valoare a ceea ce avem. Rusine !

 4. Poate ca acest post era si un simbol dar sper sa se tina de cuvant si sa transfere emisiunile pe TVR2
  ………………………………………..
  Prof. dr. Maria-Luminita Rollé Universitatea din Edinburgh … Punct de vedere

Comments are closed.