spital

Caz șocant la  Institutul Oncologic din Republica Moldova. O doctoriță a fost maltratată de soțul unei paciente. Agresorul a atacat-o pe aceasta cu electroșocul și a încercat să o stranguleze, în timp ce victima cobora din mașină, scrie libertatea.ro

Incidentul s-a întâmplat joi în jurul orei opt dimineața, în parcarea din fața Institutului Oncologic, Serghei Ștepa.  Victima a fost salvată din mâinile agresorului de câțiva trecători, care au alertat poliția. Atacatorul era extrem de supărat din cauza faptului că  medicul i-ar fi extirpat un sân soției sale fără un motiv întemeiat, informează publika.md.

„În urma audierii, a comunicat poliţiştilor că soţia sa de circa şase ani se trata la spitalul oncologic şi medicul i-ar fi pus diagnoza greşită. Pe cazul dat a fost deschis un proces penal în stabilirea tuturor circumstanţelor”, a spus ofiţerul de presă DP Chişinău, Natalia Stati.

Vicedirectorul Institutului Oncologic, Serghei Ștepa, a menționat că pacienta, soția atacatorului, a fost tratată de cu totul alt medic.

Tot mai mulți medici atacați

În același timp, el a precizat că tratamentul a fost unul corect, iar operația a fost necesară, deoarece femeia suferea de cancer la sân. Oamenii legii cercetează cazul.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă amendă în mărime de 14.000 de lei sau până la trei ani de închisoare.

Cazurile în care medicii sunt atacați de rudele paciențiilor devin din ce în ce mai dese în Republica Moldova. În luna martie a acestui an, un medic de la spitalul pentru copii numărul 1 din Chișiunău a fost bătut de tatăl unui pacient.

Iar în anul 2012, un alt medic de la Spitalul Oncologic a fost lovit cu un ciocan în cap de soţul unei paciente.