La sfârșitul anului trecut cazul renumitului ortoped Gheorghe Burnei făcea furori în presă după ce câteva articole l-au prezentat ca pe un monstru cu chip de om care făcea experimente pe copii. Acuzațiile absolut halucinante nu s-au confirmat nici până în ziua de astăzi. Presiunea publică rezultată pare-se în unei campanii bine instrumentate de PR a făcut ca unul dintre cei mai competenți chirurgi ai României să nu-și mai poată practica meseria până când… până când încă nu știm… instanța va decide, sperăm pe baza unor fapte concrete și nu a unor rechizitorii, ce par mai degrabă compuneri ridicole, desprinse dintr-un film SF.

Timpul a trecut și pacienții profesorului Burnei au început să intre în panică. Toți îl caută cu disperrare pentru a le reda copiilor zâmbetul pe buze. Doar că domnul profesor nu îi poate ajuta momentan.

Elena Radu este mama unei fetițe minunate, dar care s-a născut cu multe probleme. A stat mai mult prin spitale și când nimeni nu-i dădea nicio speranță că piciorușul copilei își poate reveni, doctorul Burnei a făcut-o. „Copilul este bine, dar are nevoie să fie operată în continuare”, a mărturisit mama cu sufletul zdrobit.

După scandalul din mass-media, Elena a căutat o soluție pentru fetița ei și pe facebook a dat peste Emiliana Iliescu, femeia de serviciu care a declanșat tot acest circ mediatic, cu sprijinul unor persoane extrem de interesante. „Mi-a spus că mă ajută. A zis că mă duce ea la doctorul Gavriliu că e prietenul ei și că mă rezolvă. Dar eu i-am spus clar că nu dau declarație contra lui Burnei pentru că e bine copilul meu. Iar ea a zis că nu se oprește până nu-l distruge pe domnul profesor”.

Nu pare să-i fi picat bine Emilianei că Elena nu a vrut să semneze contra medicului Burnei, căci după aceste vorbe a lăsat-o pe doamna cu ochii în soare. A taxat mașină și a venit tocmai din Tufești, județul Brăila la București în căutarea speranței. După ore de așteptat în fața spitalului, l-a căutat de una singură pe doctorul Gavriliu, discipolul doctorului Burnei, dar acesta a trimis-o acasă și i-a spus să vină peste un an. Și de atunci, femeia nu-și mai găsește liniștea și spune că este dispusă să facă orice pentru a-l aduce înapoi pe Burnei să-i salveze copilul.

Și totuși, doctorul Ștefan Gavriliu, cel care i-a luat locul profesorului Burnei, după declanșarea acestui show mediatic, este prietenul Emilianei Iliescu? O întrebare care ridică noi semne de întrebare.

„Dacă va uitați cu atenție la Vidioclipul acesta e fetita mea cum era la picior înainte de a se opera la domnul prof Burnei Gheorghe și mai avem de făcut operație dar medic nu mai avem am incercat dar am fost păcăliți de Iliescu Emiliana ca ne va rezolva ea dar scopul ei era altceva ea îi cere și îi da în judecata pe prof burnei Gheorghe vrea sa facă rău la tot poporul român sunt copiii care așteaptă sa fie operati dar cine ca avem un singur medic și pe acela îl pedepsim din cauza ca bani contează la Iliescu Emiliana gândiți va oameni buni femeia aceea ma făcut sa ma duc la București de la tufesti ca îmi da ea un medic dar dezamăgire am venit de acolo cu nici o speranța ca știu ca domnul prof burnei Gheorghe se luptă cu ea iar noi care avem nevoie de medic ptr copiii care așteaptă o speranța sa lupte sa trăiască”, a scris Elena pe facebook, înainte de a fi contactată de bugetul.ro pentru a afla povestea ei.

De ce televiziunile nu preiau decât cazurile negative?

Dorina Păcuraru este o altă mămică, din Vrancea, care este dispusă să facă orice să-l aducă pe cel supranumit nu degeaba „îngerul copiilor” înapoi. „Eu nu am înțeles de ce s-au prezentat mereu numai cazurile negative la televizor. Am vrut și noi să vorbim. Suntem mulți, dar pe noi nu ne-a ascultat nimeni”, a spus Dorina pentru bugetul.ro.

Oare de ce niciun post de televiziune nu a dorit să asculte și cealaltă parte a poveștii? Oare din cauza unor sponsorizări și contracte cu anumite fundații pentru care formularul E112 reprezintă o prioritate? Clinici, firme de medicamente din străinătate… multe donează către fundații din România, transformate ulterior în veritabile companii de lobby, non-profit în teorie, extrem de profitabile în practică.

 

Citiți mai mult pe bugetul.ro