CCR2Partidul Democrat Liberal a depus joi, la CCR, sesizarea de neconstitutionalitate asupra modificarilor aduse la Statutul deputatilor si senatorilor, aceasta fiind semnata de 24 de parlamentari democrat-liberali si de liderul grupului PP-DD de la Senat.

“In principal este vorba de un termen care este in afara normelor constitutionale, un termen de 45 de zile, pe care modificarea la Statut il introduce, termen in care un parlamentar poate sa conteste un raport venit de la Agentia Nationala de Integritate si care ar determina in mod obisnuit demisia parlamentarului respectiv. In mod obisnuit se foloseste un termen de 15 zile, in tot dreptul romanesc acesta este termenul si in tot dreptul international nu exista un termen de 45 de zile”, a declarat joi liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu.

Potrivit acestuia noua lege a statutului parlamentarilor incalca mai multe articole din Constitutie

”Articolul 16 paragraful 2 arata ca nimeni nu este deasupra legii, iar noul text de Statut situeaza parlamentarii deasupra legii. Pe de alta parte, la articolul 21, referitor la principiile dreptului in Romania, se arata ca partile au dreptul la un proces echitabil si intr-un termen rezonabil, dar iata ca se introduce un termen mult mai lung decat in spetele obisnuite, pentru cetateni obisnuiti, un termen de 45 de zile care nu este rezonabil si creeaza o diferentiere chiar fata de celelalte categorii de persoane cu functii publice care sunt supuse controlului ANI si care sunt in continuare pe un termen de 15 zile, in timp ce Statutul parlamentarilor creeaza un termen de 45 de zile”, a adaugat Radulescu.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) va dezbate pe 27 februarie sesizarea referitoare la neconstitutionalitatea legii de modificare si completare a Legii 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, informeaza Hotnews.ro.

2 COMENTARII

  1. …sper ca CCR,sa se pronunte nu in favoarea penalilor din parlament ,desi opinia mea si a multor romani nu este pe placul unora precum “chinezu ” !

  2. Sper,sa admita sesizarea,ca asa este,termenul este de 15 zile pentru noi muritorii de rind,chiar si pentru a face un recurs.CCR,sa dea verdictul de neconstitutionalitate,ce magarie fac acesti “parlamentari”,isi apara pielea,de ce sa fie ei mai presus de lege?RUSINE,sa le fie!,PARLAMENTUL RUSINII!

Comments are closed.