Canicula

Noaptea de marti a fost cea mai calda din istoria masuratorilor meteorologice. La Alba Iulia, de exemplu, termometrele au aratat 21 de grade, relateaza stirileprotv.ro

Iar peste zi, canicula a inregistrat noi recorduri de temperaturi si de oameni doborati de arsita. Ca sa faca fata numarului urias de solicitari, coordonatorii Ambulantei din Capitala au chemat angajatii de acasa, din libere.

Telefoanele dispecerilor Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov suna incontinuu de cateva zile, mai exact de cand valul de canicula a cuprins Romania. Echipajele sunt trimise rand pe rand la oamenii care au nevoie de ajutorul lor, dupa ce au cazut in strada doborati de caldura.

Iar numarul oamenilor care cer ajutor creste de la o ora la alta.

Canicula

In Bucuresti, a fost atat de cald incat si liniile de otel ale tramvaiului s-au curbat si au sarit din terasament la o ora de varf, in sectorul 3. Un telespectator a surprins momentul. Reprezentantii RATB au precizat ca circulatia a fost blocata timp de 50 de minute pana cand linia a fost reparata.

sine tramvai

Cei care au fost liberi, au ramas in case ori au mers prin parcuri sau mall-uri, la racoare. Dar altii au fost nevoiti sa munceasca in aerul sufocant. Inspectorii de munca au mers in control, la santierele deschise din capitala.

La Galati, cateva mii de oameni infrunta canicula fara sa aiba o picatura de apa la robinete. Din cauza datoriilor acumulate de asociatiile de proprietari, au fost debransati de la sistemul de alimentare cu apa. Societatea locala de distributie trimite zilnic in aceste cartiere cisterne.

Cu aceasta problema se confrunta 42 de asociatii, adica 8.000 de apartamente. Unii proprietari si-au facut insa bransamente individuale.