The bodies of people killed in the fightings at the Royal Palace Square are seen in the morgue of an emergency hospital in Bucharest on December 24, 1989, underneath a Romanian flag with the communist party cut out as the anti-Communist uprising to end Nicolae Ceausescu's 24 years of dictatorial rule continue. (Photo credit should read /AFP/Getty Images)

Câte hotărâri trebuie să mai dea Onorata Curte de la Strasbourg pentru ca statul român să-și respecte obligațiile asumate prin semnarea-ratificarea Convenției Europene a Drepturilor Omului ?!
Statul român are obligația să pună în executare deciziile CEDO pentru a face dreptate urmașilor eroilor martiri și tuturor victimelor Revoluției prin tragerea la răspundere a instigatorilor, criminalilor și complicilor acestora.

Cea mai mare crimă din istoria recentă a României, nesoluționată de către statul român timp de 27 de ani, a dus la o nouă condamnare a României din partea Curții Europe a Drepturilor Omului.

„Alte 75 de cereri admise la CEDO contra Romania
Curtea Europeana a Drepturilor Omului a pronuntat astazi o noua hotarare de condamnare a sistemului judiciar din Romania in cauza ANAMARIA-LOREDANA ORĂȘANU si 74 de petenti v. ROMANIA . Dupa cum se cunoaste, autoritatile romane au tergiversat in mod nepermis cercetarea penala in dosarele Revolutiei (11/P/2014 fost 97/P/1990) inclusiv in cazul acestor 75 de persoane asasinate in principal dupa 22 Decembrie 1989, cand dictatorul fugise si nicio victima nu se mai justifica, in afara explicatiilor diversiunii cu „teroristii” si a ordinelor politico-militare de inlaturare a revolutionarilor din cladirile guvernamentale si ale celorlalte autoritati. Dupa ora 17 in ziua de 22 Decembrie – afirmau membri ai Asociatiei 21Decembrie 1989 care au deschis aceasta serie de hotarari CEDO – a inceput operatiunea de preluare a puterii se catre militari pentru a fi predata ulterior gruparilor conduse de Ion Iliescu care s-a asezat in fruntea unui Consiliu FSN in care au fost nominalizati si cativa din disidenti veritabili din timpul regimului comunist, dar nicio persoana din vechea rezistenta romaneasca anticomunista de dupa al doilea Razboi Mondial, precum seniorul Corneliu Coposu – care a fost impiedicat sa urce in TVR in dupa amiaza de 22 Decembrie 1989. In precedent, Asociatia 21 Decembrie 1989 a cerut si guvernului Ciolos si actualului Guvern sa raspunda hotararilor Curtii EDO prin infiintarea unei Directii de investigare a crimelor comunismului si a celorlalte crime contra umanitatii, din istoria noastra recenta! Guvernul Ciolos desi proeuropean in declaratii, a refuzat jn mod explicit infiintarea acestei directii specializate in Ministerul Public, asa cum existau DNA si DIICOT.



De asemenea, Ministrul Justitiei din actualul Guvern, Tudorel Toader, prin propunerile sale legislative nu raspunde in niciun fel cerintelor Curtii EDO, din cauzele privind perioada infractionala Decembrie 1989-Iunie 1990, singurele sale preocupari marginindu-se la situatia grava din penitenciare (situatie care jnsa putea fi rezolvata lesne de Guvern toata vara trecuta, pri suplimentarea locurilor de cazare in diverse unitati militare dezafectate sau in unitatile de la Magurele ori Baneasa, unde in iunie 1990 s-au putut crea lagare/inchisori ad-hoc. Dezdaunarea data de Curte este modica si se refera doar la tergiversarsa solutiei nu la prejudiciul generat de moartea victimelor, care trebui compensat prin procedura judiciara nationala in Romania”, a scris avocatul Antonie Popescu, pe Facebook