balena-singuratica-in-ocean

Balenele nu sunt mamifere singuratice, însă există una care traversează oceanul în lung și lat și nu poate comunica cu absolut nimeni. Povestea ei a stârnit un adevărat val de emoție pe rețelele sociale, conform greatnews.ro

Oamenii de știință au urmărit această balenă din 1992 și au descoperit care este problema ei, care o izolează de semenele sale, relatează The Chronicle. Mai jos, redăm traducerea articolului publicat de această publicație:

”Este total diferită de toate balenele care trăiesc în lumea această. Spre deosebire de alte balene, nu are prieteni. Nu are o familie. Nu aparține unui grup, unei cete. Nu are o balenă-pereche. Nu a avut niciodată una. Cântecele sale vin în grupuri de două până la șase sunete, fiecare cu durată de cinci sau șase secunde. Dar vocea ei este diferită de cea a altor balene. Este chiar unică – în timp ce semenele sale comunică la frecvențe cuprinse între 12 și 25 hz, ea cântă direct la 52 Hz.

Și aceasta este problema ei, este motivul pentru care nicio balenă nu o poate auzi. Fiecare dintre încercările sale disperate de a comunica rămâne fără răspuns. Și, cu fiecare cântec singuratic, devine mai tristă și mai frustrată, mai disperată de la un an la altul.

Imaginați-vă doar acest mamifer uriaș, plutind singur și scoțând sunete – prea mare pentru a interacționa cu ființele pe lângă care trece, simțindu-se în mod paradoxal prea mic în întinderile uriașe ale oceanului gol și deschis”.

În câteva zile de la publicarea postării despre soarta acestui mamifer, postarea de pe The Chronicle a fost distribuită de peste 13.000 de ori. Peste 44.000 de oameni au dat like și 1800 au lăsat un comentariu.