baniÎn timp ce pensia medie în România nu depăşeşte 900 de lei, există categorii de persoane care vor ajunge să primească o pensie de peste 15.000 de lei. Este vorba despre cei care au fost şi aleşi locali, şi parlamentari, şi şefi de stat.

Toate pensiile speciale se aplică retroactiv şi se cumulează cu alte venituri de aceeaşi natură. Astfel că, dacă şi pensiile speciale ale aleşilor locali vor fi adoptate, cei care au ocupat mai multe funcţii publice alese vor forma o categorie de pensionari norocoşi, potrivit Realitatea TV.

Traian Băsescu deschide lista, cu o pensie de aproximativ 17.000 de lei. A avut două mandate de deputat pentru care va primi o pensie de 3.200 de lei, a fost primar al Bucureştiului timp de patru ani, iar pentru asta ar primi aproximativ 2.700 de lei, şi beneficiază de o indemnizaţie de peste 11.000 de lei pentru că este fost şef al statului.

Ion Iliescu beneficiază şi el de un cumul de pensii speciale. Pe lângă indemnizaţia specială în calitate de fost preşedinte, Iliescu va mai primi încă 3.200 de lei pentru mandatele de senator.

Inclusiv Klaus Iohannis nu va avea probleme financiare după ce va ieşi la pensie. Pe lângă cei peste 11.000 de lei ca fost preşedinte, el ar primi şi aproximativ 3.800 de lei pentru mandatele de primar al Sibiului.

Nici cei care au fost şi parlamentari, şi aleşi locali nu o vor duce rău. Liviu Dragnea ar urma să primească aproximativ 6.000 de lei din pensii speciale, pentru cele trei mandate la şefia Consiliului Judeţean Teleorman şi pentru mandatul de deputat.

La fel şi Emil Boc, acesta are două mandate de primar al Clujului, pentru care ar primi aproximativ 4.000 de lei, plus 1.600 de lei pentru mandatul de deputat.