Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, avertizează asupra unui pericol imens: teroriștii sunt pregătiți să atace cu arme biologice, conform evz.ro

Un atac cu arme biologice, spune miliardarul, ar fi mult mai devastator inclusiv decît un atac nuclear. Dacă teroriștii nu vor fi anihilați, iar aceștia au de gînd să pună în practică un asemenea plan, numărul victimelor ar ajunge la 30 de milioane, crede Bill Gates.

Înainte de a ţine discursul de la Royal United Services Institute din Londra (RUSI), fondatorul Microsoft a declarat că teroriştii au posibilitatea sa recreeze diverse boli, cum ar fi variola, pentru a crea haos. „Bioterorismul este un risc mult mai mare decât o epidemie” a declarat el pentru The Telegraph.

La începutul acestui an el a avertizat liderii mondiali că o epidemie ar putea distruge milioane de oameni, spunând că există o probabilitate ca acest lucru să se întâmple în următorii 10-15 ani.

„Nici măcar un incident cu arme nucleare nu ar putea provoca peste 10 milioane de decese. Cel mai mare risc ar proveni dintr-o epidemie naturală sau dintr-un eveniment intenţionat provocat de infecţii bioteroriste. Oamenii de ştiinţă au declarat că un agent patogen care se deplasează rapid poate distruge mai mult de 30 de milioane de oameni în mai puţin de un an”, a spus Bill Gates.