Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acțiuni deținut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deține suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, a declarat ministrul Economiei.

Daniel Chițoiu, a declarat luni seară, în urma negocierilor de la minister privind privatizarea Oltchim că nu s-a încheiat niciun contract de vânzare – cumpărare a Oltchim și nici a creanțelor AVAS sau Electrica.

„Privatizarea a fost încheiată prin nesemnarea unui contract de vânzare – cumpărare a 54% din acțiuni deținut de Ministerul Economiei și Comerțului, de asemenea, nu s-a încheiat niciun contract de vânzare – cumpărare a creanțelor deținute de AVAS și Electrica la Oltchim. Termenul de semnare a contractului a expirat astăzi, conform prevederilor HG 577, termenul era prevăzut în acest act normativ de la data adjudecării licitației. Fiindcă adjudecatarul licitației nu a prezentat documente din care să rezulte că deține disponibilitățile bănești pentru plata prețului integral al acțiunilor așa cum a fost adjudecată licitația în 20 septembrie, nu mai avea rost să continue negocierile până mai târziu sau alte zile” a declarat Daniel Chițioiu.

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, de la Palatul Victoria, că privatizarea Oltchim este un eșec și a aruncat vina pe PDL și guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

„Circul declanșat în urmă cu mai multe zile trebuie să înceteze. Trebuie să punem capăt circului. (…) Tot ce a făcut domnul Diaconescu va constituit obiectul sesizării pe care OPSPI o va înainta organelor abilitate pentru modul în care a prezentat documente false și a încercat să înșele instituții publice. Nu există niciun fel de cont al fimei Gliding Ltd. la HSBC pentru că Gliding Ltd nu există” a spus Ponta.

Premierul a anunțat că se va urma planul de rezervă, prin care executivul își asumă responsabilitatea pentru repornirea activității la Oltchim.

„Ministrul Economiei va solicita CA al Oltchim numirea unui nou director general care să nu fie sub influența noii conduceri și care să pune stăpânire asupra documentelor societății, care se află acum într-o derivă evidentă. Miercuri, ministrul Muncii ne va informa asupra anchetelor sociale de la Oltchim. Toți cei eligibili vor primi ajutorul social de 1400 lei. Chițoiu și Georgescu vor discuta cu toți creditorii principali: AVAS, Electrica, BCR, CEC Bank și Banca Transilvania. Cu aceștia, vom prezenta joi planul de relansare a Oltchim”, a mai spus Ponta.

15 COMENTARII

 1. Orice tara care se respecta, are grija de bunurile ei, nu o praduieste cum s-au inhaitat al nost drag guvern .
  Totul e campanie electorala sireata din ambele parti, guvern-D.Diaconescu !

 2. Dintotdeauna,comunistii si urmasii acestora,nu si-au recunoscut in ruptul capului,vinovatiile(aginturile straine,opozantii „prea pretioaselor idei”.”Cel mai cinstit si competent guvern”nu ne-a demonstrat pana acum ca,in afara de gargara si praf in ochii credulilor,altceva nu poseda.De la instalare,o tin intr-un perpetuu circ la care,vrand-nevrand,suntem si noi partasi.Toata acesta mascarada cu privatizarea Oltchimului cred ca a fost pusa la cale,cu buna stiinta,de sforarii USL.

 3. ATENTIE PE CINE VOTATI …LASATI PENTRU DUMNEZEU GALEATA SI MICUL SA-L MANANCE PONTA SI USLASII….ganditi-va la copii vostrii !

 4. Cred ca biletul pentru circul politic este mult prea scump pentru noi cei ce urmarim spectacolul.
  Referendumul esec major al usl-ului , acum circul politic cu privatizarea combinatului Oltchim plus toate aparitiile de-a dreptul jenante si incompetente politic ale celor de la USL, plus ministrii cu mari probleme pe care ni prezenta ca pe cea mai buna varianta , corecta , curata……si s-a dovedit doar ca sunt multi plagiatori, multi incompatibili, multi incompetenti , multi amatori……..
  Jenant……si daca nici nu-ti pasa desi vezi toate aceste lucruri inseamna ca mai ai o mare problema – nu poti mai mult

  Au facut majoritate in parlament ca sa arate ce pot.
  Oare cat de marginit trebuie sa fi sa nu intelegi NIMIC in toti acesti ani de politica?
  S-ar fi calificat si la locul de munca un om cu capacitati reale.
  Nu este cazul politicienilor nostrii

  Din pacate nivelul nostru politic este cam mic-
  Cred ca atentia din toamna trebuie sa fie marita si sa terminam ca au facut si aia fac si astia …., sa ne uitam cu atentie la personaje si sa intelegem ca daca votam din nou ca fraieri tara o sa fie o tara de fraieri.
  O sa trebuiasca sa acceptam asta.
  Oare asta vrem ? Oare nu putem fi mai multi cei ce inteleg decat cei ce habar nu au si cei ce au interese direct?!

 5. Foto care insoteste comentariul reprezinta o mutra imbecila. Oare ce roman in toate facultatile ar vota acest exemplar de inconstienta combinata cu imbecilitate. Si mai sunt … slava Domnului.

 6. Tonnnntaaa!nu ti-am mai cerut demult DEMISIA,pleaca impreuna cu „cel mai cinstit guvern de dupa 89″huooo,EXCROCULE!cind nu-ti iese ceva,este de vina PDL,nu vezi cit de infantil esti?!Tot circul cu Oltchim,l-ai regizat cu diaconescu,(un alt infantil)s-a vazut cit de incompetent esti,speri sa cistigi alegerile din 9 decembrie,aruncind pisica in ograda PDL?te inseli bibicule!!!,sper din tot sufletul,sa scadeti in sondaje sub 40%
  DEMISIA-TOANTA!

 7. Iubiti prosti ai guvernului Ponta care mancati numai pastrama Kobe,nu a pierdut nimeni in afara de voi.Voi v-ati incheiat contracul cu Romanii,ati esuat pt. multi ani,credeti-ma, 9 Decembrie va fi cel mai mare cosmar al vostru de dupa 89′. 😆 😆 😆

 8. Un esec al Guvernului Ponta
  Asta e! Se mai intampla si evident s-a mai intamplat cu zeci de intreprinderi din Romania, deci ar fi fost ciudat sa fie un succes.

 9. Pai? A plimbat DDD sacii prin Capitala degeabaaaa????? Tot circul a fost in zadaaaaar????? 😆 😆 😆

Comentariile sunt închise.