colective - victime

CINE A DAT ORDIN ?:

– Lui Arafat sa ascunda dezastrul interventiei de salvare si mai ales intirzierea nepermisa, nici macar in Congo?

– Ca Tiberiu Nitu sa schimbe incadrararea Dosarului Colectiv, de la „omor calificat” la „omor din culpa” ? De la crima la greseala?

– Criminalistilor sa taca? Au trecut 9 zile.

– Procurorilor sa ascunda caseta din care se vede (sau nu se vede) cum ia foc Colectiv la al doilea rind de artificii ? Au trecut 9 zile.

– Sefilor de spitale sa ascunda numarul real de victime, si mai ales numarul celor decedati?

– Sefilor de spitale sa refuze transferul de urgenta al pacientilor peste hotare?

– Lui Banicioiu sa cosmetizeze situatia din spitale si sa nu ceara declansarea de urgenta a mecanismelor europene in caz de catastrofe?

– Lui Arafat sa refuze ajutorul financiar al lui Becali pentru avioane medicale specializate individuale, preferind sa transporte ranitii grav ca pe vite, la gramada, in doua avioane militare?

– Ofiterilor SRI sa nu participe la ancheta, desi rezulta imediat dupa tragedie, la citeva minute, ca e un masacru asemanator cu cele de la Madrid si Londra?

RASPUNS:

Ordinul a fost dat de Cineva (sau de catre o Structura) care ii controleaza pe toti : Procuror general, Arafat, Banicioiu, Sefi de spitale, criminalisti, procurori, ofiteri SRI.

Timp de 9 zile coordonarea Operatiunii „Musamalizarea” a functionat dar a avut si multe fisuri. Adevarurile incep sa iasa la suprafata. Primul adevar este cel al numarului real de victime decedate, deja se vede! Si o sa vedeti ce mai urmeaza, din pacate!

E timpul ca oamenii sa inceapa sa vorbeasca si sa nu ramina complici fiindca vor plati scump. Si Cine a dat ordine dar si Executantii vor plati greu!

Radu Moraru

Dumnezeu sa-i ierte pe cei care au murit si sa-i ajute pe cei raniti!

20 COMENTARII

 1. Hater-ul de profesie … RADU MORALU

  Novicii cred că haterul e acea persoană care nu este de acord cu cineva. Este o definiţie simplistă, de începător. De fapt, haterul e mai mult de atât.

  Haterul e acea persoană realizată financiar şi sufleteşte, mult mai deşteaptă şi apreciată decât cel pe care îl înjură, care se bucură de un salariu mare, un loc de parcare asigurat, aprecierea colegilor şi şefilor, recunoştinţă în domeniul în care activează, care are o maşină mai luxoasă care consumă mai puţin, o prietenă mai frumoasă, un talent mai mare, o informaţie mai rapidă şi alte zeci de chestii mai bune şi mai frumoase decât cel pe care îl înjură/hatereşte.

  So , câte ceva despre hateri. De fapt, despre voi, cei care faceți haterii să existe .

  Măi, oameni buni, ascultați ce vă spune baba : mare prostie faceți că băgați în seamă haterii. Mare de tot! Înțeleg de ce faceți asta, stați liniștiți, am trecut și eu prin asta.

  Credeți că așa e corect, să răspunzi unor cretini ca să lămurești tu lucrurile, cum ar veni, ca să îndrepți faptele (cum ar spune un congolez plecat cu bursă în Chicago). Și pentru că, nu-i așa, în fiecare dintre noi există un mic vierme care vrea să împroaște, să înjure, să se afunde în nămolul ontologic al uitării faptului că este mai bine să zâmbești decât să te încrunți.

  Înțeleg de ce reacționați când vă atacă haterii. Este o reacție umană, aproape fiziologică, i-aș putea spune. Dar total greșită. Fundamental greșită. Pentru că (ia urmăriți liniuțele și încercați să mă combateți):

  – haterii nu trăiesc pentru a vă înjura, ci pentru ca înjurătura lor să vă deranjeze. Și să reacționați. Asta vor ei cu hulpabilitate, să vă vadă că îi băgați în seamă, că v-au făcut să vă rupeți un pic din viața voastră și să îi lăsați să se intromisioneze și ei în ea, ca un penis flasc într-o rolă de hârtie igienică scăpată într-o budă publică dintr-o gară părăsită. De fiecare dată când reacționați, indiferent cât de tare credeți voi că i-ați pus la punct, le dați hrană, de fapt, îi faceți să fie mai puternici. Deci, bref, voi îi faceți să trăiască, de fiecare dată când reacționați.

  – când vă mușcă un hater nu trebuie să vă enervați. Ci să simțiți milă. Milă profundă. Pentru că ei sunt, de fapt, niște neîmpliniți, niște neterminați, niște înjumătățiți. Gândiți-vă la ei ca la niște cerșetori care nu au mâini, nici picioare și la priveliștea cărora vă întoarceți dezgustați capul. Așa sunt și haterii ăștia. Nu te enervezi pe un asemenea cerșetor, ci ți se face o milă profundă. Potențată doar de scârbă. Așa cum nu reacționați la astfel de cerșetori, nu trebuie să reacționați nici la hateri. Căci tot ceea ce faceți este să alimentați prezența lor în jurul vostru. Căci singurul lucru care îi face pe hateri să stea la ”colțul blocului” vostru 2.0 este faptul că îi băgați în seamă. Deci, bref, nu îi mai băgați în seamă și vor dispărea din viața voastră, vor căuta alți naivi din care să îmbuce.

  – nu o să vedeți niciodată în realitate un hater care vă dă ”UE” și carne pe net și care vă dorește să vă moară copiii în chinuri sau ceva de genul. Ei trăiesc doar pe net. Limita ontologicului lor de hateri este capătul tastaturii. Pumnul lor care zdobește mai ceva decât un Rambo în mizerie este mouseul. Când îi scoți din lumea lor închipuită, devin niște mici râme oarbe, bete și fleoșcăite. Care nu își găsesc cuvintele și pentru care privitul în ochii celui pe care l-au înjurat atâta vreme înseamnă o misiune imposibilă. Căci ochii haterului caută doar josul, putridul, imundul, nu claritatea din privirea celuilalt.

  Deci, bref, dacă ei nu există cu adevărat în realitatea ta imediată, de ce să intri tu în realitatea lor închipuită și să joci după regulile lor ?!
  RM mai trăieşte doar în online . În rest nimeni nu-l mai bagă în samă . Conformaţi-vă şi voi şi nu-i mai daţi apă la moară . Doar aşa putem scăpa de el : haterul profesionist

  • „Milă profundă” si „potențată doar de scârbă” starneste doar unu ca matale, nene, sau tanti, sau ce-oi fi mata acolo prin ghena prin care salasluiesti…

 2. Cine e acel Cineva scris cu initiala majuscula de parca ar fi Dumnezeu?

 3. nu-mi vine să cred! citeam dăunăzi niște texte îb care erau reabilitați fanarioții…întradevăr, grecii aceia erau niște îngeri pe lângă acești casapi!

 4. Si tie care Nașule care nu actualizezi home page (pagina principala a sitului tau de pe 4 Noiembrie) sinasta dupa ce tiam postat multe mesaje sa o faci. Si eu sunt de partea ta!

 5. bullshit! ţi-a scăzut traficul de lansezi asemenea speculaţii sau ai primit ordin să pui cărbuni pe foc că mai trebuie să stea lumea în stradă ca să vină moaiul să dea bine în poză?

  • „maca”ca ca/ pardon de balba.
   Cu prostacii la gunoi,
   Ca nu pot gandi ca noi!
   Noi suntem oameni normali,
   Voi sunteti niste shmenari.
   Cu 30 de arginti platiti,
   De aceea nu dormiti. 🙂

 6. OMOR CALIFICAT SAU OMOR DIN CULPA ?

  DACA SE IA IN CONSIDERATIE, NORMATIVUL APROBAT DE PARLAMENT CA PRIN DECLARATIA DATA DE PATRONI, PE PROPRIA RASPUNDERE, CA NU SE VA INTIPLA NICI UN INCIDENT DE NATURA INCENDIARA (FOC) AVEM DEAFACE CU UN OMOR CALIFICAT .

  DACA SE IA IN CONSIDERATIE CA, ACESTI PATRONI NU AVEAU STUDII INGINERESTI IN CARE SA STIE CA, LA UN INCEDIU DESFASURAT INTR-O INCINTA ERMETIC INCHISA, MAI TREBUESSC INCA VRE-O 8 USI DUBLE DE EVACUARE RAPIDA A SPECTATORILOR SURPRINSI IN INCINTA INCENDIATA, ATUNCI AVEM DEAFACE OMOR DIN CULPA .

  DOMNUL PROCUROR SEF NITU A ZIS BINE LA INCEPUT CA OMORUL ESTE OMOR CALIFICAT, DEOARECE NU STIA DE DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE DATA DE PATRONI .
  .
  ACUM , CIND A STUDIATMAI BINE LEGISLATIA INVIGOARE IN CARE, CEI CE AU APROBAT ,,INITIATIVA PATRONATELOR” CARE AU CERUT CA AUTORIZATIILE DE FUNCTIONARE A UNOR ASTFEL DE UNITATI CE ADAPOSTESC COLICTIVITATI DE OAMENII , POT FI OBTINUTE IN URMA UNEI DECLARATII PE PROPRIA RASPUNDERE, DOMNU PRIM PROUROR SEF DOMNUL NITU, S-A DAT PERFEC DE BINE SEAMA CA PATRONII SINT NISTE PROSTI , FARA STUDII INGINERESTI SI BINE A INCADRAT FAPTA, IN OMOR DIN CULPA SI NU IN OMOR CALIFICAT .

 7. Nasule ai cam luat-o pe aratura cu „revolutiile”!

  Spune-ne te rugam cum denumesti Evenimentele din dec.’89???

  PENTRU CEI CE POT GANDI !

  Pentru ca in societatea romaneasca exista un “evantai” de denumiri pentru Evenimentele din dec. ’89, propun celor capabili sa gandeasca sa ne fundamentam atat denumirea pe care o sustinem, cat si combaterea celorlalte denumiri, pe criterii RATIONALE.

  Personal consider ca cele mai potrivite doua denumiri pentru acele evenimente ar fi:
  1 Evenimentele din dec. ’89.
  2 Revolta anticeausista, sau Revolta antitotalitara.
  Ambele denumiri exprima o realitate evidenta si de necontestat pentru orice om rational.

  De ce Evenimentele din dec. ’89 nu pot fi numite Revolutie?

  Pentru ca Revolutia este acea miscare sociala, spontana sau organizata, pasnica sau violenta, care ridica nivelul de Dreptate si Echitate in societate, mult peste nivelul existent inainte de respectiva miscare!

  Poate exista un roman sanatos la cap care sa pretinda ca dupa Evenimentele din dec. ’89, Dreptatea si Echitatea din societatea romaneasca au urcat pe un nivel superior celui pe care se afla pana in dec.’89?

  Evident ca NU ! Ci, dimpotriva! De aceea le putem numi Contrarevolutie!

  • Asa, si? Cum poti demonstra prin faptul ca tu aberezi pe aici ca Nasul a luat-o pe aratura? Este ca si cum ai spune ca afara ploua deci pamantul este cubic.

   • George Anescu! Se vede ca ai o dotare deficitara! Abereaza pentru ca numeste Evenimentele din ’89 cu termenul de „revolutie”!

    Citeste postarea mea si ai sa intelegi, daca ai minte!

 8. Total de acord dar am o singura intrebar famillile celor decedati de ce nu au semnalat! nu spun nimic?

   • ar fii o idee ! daca tot se speculeaza! sa se faca lumina si adevar 😀 si daca chiar s-a musamalizat !..vvai si amar…de ei !

 9. In mod normal, cand aceste intrebari sunt puse public, raspunsurile trebuie livrate propt de catre cei vizati. Faptul ca acest lucru nu se produce duce cu gandul la un manageriat de tip comunist cand nimic nu trebuia sa transpara. Ce sa creada romanul de rand? Ca in continuare sistemul ii monitorizeaza, posibil ii va abuza (ca un raspuns violent la incompetenta pentru care i se cere socoteala)? Sistemul nu se identifica, nu empatizeaza cu sarmanul din strada (s-a scris ca politisti au refuzat sa-i transporte pe raniti, in prima faza, ca aveau alta misiune – probabil nu aceea de a proteja cetateanul).
  Nu raspund pentru ca le e frica.
  Ramane doar institutia strazii, agora. Cu cat mai multi, cu atat mai bine (the more we get together, the happier we’ll be)

 10. … infiorator colaj … atatia de-ai nostri … nu pot posta un link, dar asta as propune, pentru ei … „Bucovina – Spune tu, Vant”

 11. Domnule Moraru am o mica corectura la editorialul dvs .Infractiunea este ucidere din culpa si nu omor din culpa. in rest rezonez cu cele spuse de dumneavoastra .

Comments are closed.