Andreas-von-Bardeau-600x400Ies la iveală amănunte uluitoare despre un miliardar care a cumpărat mii de hectare de pământ din ţara noastră. Dar care este marele plan al acestuia?

Unul dintre bogaţii lumii investeşte de peste 15 ani în România. Cumpără terenuri agricole pe bandă, însă nu cu scopul de a face agricultură intensivă şi producţii-record, ci doar pentru a-şi pune banii la păstrare în active de care este sigur că îşi cresc valoarea cu fiecare an care trece, anunţă Agrointel, citat de stiripesurse.ro.  În anul 2001, contele austriac Andreas von Bardeau (descendent al familiei de Habsburg) a găsit oportunitatea să cumpere teren şi a văzut potenţialul din agricultura din România, conform declaraţiei celor de la Bardeau pentru Agrointeligenţa Top 100 fermieri.

În 2002, contele a înfiinţat Bardeau Holding România SRL, ajungând ca în 2015 să deruleze afaceri în agricultură în judeţele Timiş şi Caraş Severin, fiind o societate axată pe producţia de cereale şi achiziţia de terenuri, potrivit sursei citate.