dacian ciolos

Potrivit agenţiei de ştiri news.ro, Premierul Dacian Cioloş a răspuns, duminică seară, mai multor comentarii pe Facebook, el precizând că atitudinea sa în raport cu liderii europeni este una demnă, folosindu-şi toată legitimitatea de premier al unei ţări demne, dar şi experienţa europeană la Bruxelles şi dând asigurări că nu a făcut niciodată în viaţă sluj în faţa nimănui.

Cioloş a răspuns mai multor comentarii de pe pagina sa de Facebook, inclusiv unei persoane care îl întreba dacă este în concediu de odihnă de la UE şi îi reproşa că nu are ”sânge în instalaţie” ca Viktor Orban, precum şi că face sluj în faţa europenilor. Acesta mai vorbea şi despre vânzarea Portului Constanţa.

”Nu sunt deloc în concediu. Mandatul meu la Bruxelles (pentru a reprezenta România, şi nu ca salariat) s-a terminat din 2014. Din poziţia de consilier special al preşedintelui Comisiei Europene mi-am dat demisia, da. Nu vindem niciun port! E o minciună. Şi fiţi convins că atitudinea mea în raport cu liderii europeni este una demnă, folosindu-mi toată legitimitatea de premier al unei ţări demne, dar şi experienţa europeană la Bruxelles. Nu am făcut niciodată în viaţă sluj în faţa nimănui. Dar obiectivele unei ţări se ating şi prin diplomaţie, nu doar prin declaraţii populiste şi sforăitoare care dau bine la electorat. Dacă asta numiţi «sânge în instalaţie» atunci într-adevăr, eu cred că sângele trebuie lăsat să urce spre creier şi nu să coboare în… instalaţie”, i-a răspuns Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a subliniat din nou că el nu stă cu capul plecat.

”Eu unul nu stau cu capul plecat nici în UE şi nici în altă parte. Cu capul plecat nu îmi duceam la bun sfârşit mandatul de comisar european pentru agricultură, reformând politica agricolă comună”, a scris Cioloş.

”Haideţi să lăsăm orice complex deoparte şi să ne facem curăţenie noi înşine la noi acasă. Am vrut în UE, suntem în UE. Dar asta nu ne absolvă de responsabilităţi, acum şi aici”, a subliniat premierul.

Dacian Cioloş a răspuns şi unei persoane care îi spunea că a fost pus în funcţie, nu ales şi trebuie să asculte de români, şi nu de UE.

”Orice premier e numit şi nu ales direct. Doar parlamentarii (care votează Guvernul) şi preşedintele ţării (care desemnează primul ministru) sunt votaţi direct. Acesta e sistemul instituţional democratic în România. Am ajuns prim ministru respectând întrutotul procedura democratică. Şi vă spun sincer: nu am căutat deloc cu orice preţ să devin premier”, a scris Dacian Cioloş, citat de agenţia news.ro

 

Citiţi mai mult pe NEWS.RO