adrian-nastase-detinutCotidianul puşcăriaşului Voiculescu Dan publică un articol halucinant semnat de omul de casă a lui Felix, Dan Constantin, despre cererea de eliberare condiţionată a fostului premier: „Haita lui Kovesi este TURBATĂ! DNA vrea să blocheze eliberarea lui Năstase cu editoriale din Jurnalul Naţional”.

„Ura haitei lui Kovesi împotriva lui Adrian Năstase ia aspecte patologice. La procesul în care se judecă apelul la cererea de eliberare condiţionată, procurorul trimis de DNA să respingă cererea a uimit prin absurdităţile debitate în sală.

El a cerut o expertiză psihologică pentru Adrian Năstase, act necesar doar la încarcerare, la începutul detenţiei. În faţa instanţei, acelaşi procuror s-a umplut de ridicol când a scos ca probe pentru comportamentul inadecvat al lui Adrian Năstase editorialele acestuia din Jurnalul National. Acestea ar arăta în judecata contorsionată a DNA că Năstase nu înţelege consecinţele faptelor sale.

Lui Năstase i se pune la îndoială şi conţinutul cărţilor scrise în închisoare, care nu au caracter ştiinţific, după evaluarea ”intelectualilor” lui Kovesi Codruţa. De asemenea, DNA spune că Năstase a fost doar lector în penitenciar şi nu s-a reeducat.

Cutia de rezonanţă a DNA, postul B1 TV, a condus prin gurnalistul Bot o vehementă acţiune de intimidare a Justiţiei în timpul desfăşurării şedinţei de judecată de la Tribunalul Ilfov.

Bot a insinuat că Năstase este protejat în penitenciar pentru că nu a fost adus încătuşat la instanţă. El a reclamat şi tonul ironic al domnului Adrian Năstase la adresa porcurorului DNA. ”Judecătorul” băsist Bot respins chiar şi posibilitatea ca demersul făcut de Adrian Năstase la CEDO să aiba succces”, scrie Dan Constantin în Jurnalul Naţional.

Pentru comparaţie, va prezentăm comentariul unui cititor al site-lui nasul.tv

„Adrian Nastase are dreptate cand spune ca poate publica pe blog ce crede si ce simte dar in raport de condamnarea lui poate sa creada si sa simta sau sa pretinda ca crede si simte una din trei:

a) Sunt vinovat dar m-am intreptat si nu voi mai comite fapte de felul celor de care am fost acuzat si pentru care am fost condamnat, cred ca sentinta a fost prea mare etc etc;

b) Nu sunt vinovat si consider ca a fost o eroare regretabila judiciara si cu atat mai mult astept o eliberare mai rapida. Nu as fi primul in legatura cu care sa se comita o eroare neintentionata a justitiei;

c) Nu sunt vinovat nu sunt un infractor, sunt un condamnat politic caruia i s-a inscenat un simulacru de judecata.

Daca pentru cazul a si b eliberarea conditionata este acceptabila pentru cazul c nu cred ca este, caci in acest caz Nastase acuza practic justitia de coruptie de nerespectare a legii deci nu el este infractorul ci sistemul judiciar in relatia cu el. Ei bine in acest caz eliberarea conditionata nu ar trebui acceptata asa cum cere procuratura, decat daca instanta care o decide considera si ea, si are deci intima convingere ca Nastase nu este un infractor corupt ci un nedreptatit supus unei condamnari politice coafate intr-una de drept comun adica exact ce faceau si fac regimurile totalitare . Adica prin aceasta eliberare conditionata intr-un anume fel justitia ar recunoaste eroarea unui proces politic la care a fost fortata si pe care pe cat posibil acum incearca sa o indrepte.

Veti vedea cat de curand cum asta va fi exact interpretarea pe care juristul sofist Adrian Nastase o va da acestei eliberari, daca ea va avea loc”.