sorin-frunzaverde

O adevărată reţea de căpuşe a resurselor judeţelui era de multă vreme organizată în jurul lui Frunzăverde şi Ghiorghoni, personaje de frunte ale fostului Partid Democrat chiar la nivel naţional şi internaţional. Vânători de performanţă, şoferi de maşini de lux, „cavaleri ai pădurii”, profitori ai contractelor cu statul şi gineri de profesie, aceşti oameni oferă un excepţional material pentru studiul parvenitismului mafiot în România europeană de azi.

***

Sorin Frunzăverde, considerat unul dintre cei mai puternici baroni locali, a fost acroșat de procurori, fiind cercetat pentru trafic de influență și șantaj “electoral” după ce a încercat să mobilizeze primarii din județ să scoată oamenii la vot pro-Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale. Arma lui Frunzăverde era șantajul primarilor care nu se implică, ameninţarea că vor fi tăiați de la alocările bugetare: „Suntem în relaţii bune cu orice Guvern vine, dar noi dăm banii pe 2015, 2016” (aici). Acuzația e gravă, iar dovezile sunt grele, constând în înregistrări ambientale și interceptări ale discuțiilor telefonice. DNA l-a plasat pe Frunzăverde sub control judiciar, o măsură mai ușoară decât arestul, dar purtătoare de stigmat (aici). Personajele din stenogramele incriminatoare sunt Sorin Frunzăverde (președintele CJ Caraș-Severin), Ionesie  Ghiorghioni (vicepreședintele CJ Caraș-Severin), Darian Laurențiu Ciobanu (secretarul județului)  și Ion Lala, primarul comunei Lăpușnicu Mare.

România Curată a realizat profilele acestor persoane fabuloase din inima Banatului montan, imortalizate în stenograme. Am descoperit o încrengătură de relații de afaceri și tovărășii locale și am reușit să identificăm câteva mostre ale modului cum anturajul intim al lui Sorin Frunzăverde și Ionesie Ghiorghioni căpușează în mod direct resursele județului.

Frunzăverde de Primăverii

Călcâiul lui Ahile al lui Sorin Frunzăverde este fiica sa Sorana Frunzăverde, care în ianuarie 2007, la 21 de ani, deci la vârsta la care tinerii sunt în anul III de facultate, locuia în București într-un apartament din Cartierul Primăverii, pe strada Aleksandr Sergheevici Pușkin. De altfel fiica e feblețea lui Sorin, care conform presei locale ar fi cheltuit 300.000 euro pentru organizarea nunții ei ( ) unde au participat 17 popi și 850 de invitați, printre care și câțiva corupți locali (aici, la minutul 10, îl puteți vedea pe nuntașul Ionesie Ghiorghioni, despre carepresa locală spune că, din ”neglijență”, l-a băgat în bucluc pe Frunzăverde).

Sorana Frunzăverde era o tinerică femeie de afaceri încă de la 21 de ani, când o găsim asociată în diverse SRL-uri alături de personaje puternic conexate la viața politico-economică a județului Caraș, dar și la resursele statului. Astfel, în ianuarie 2007-iunie 2008, pe Sorana Frunzăverde o găsim patroană a 20% din firma MABUZ SRL, ceilalți asociați fiind  Mate Ianos (30%), Otescu Bujor (30%), Borduz Daniel Ioan (15%) și Buzzi Alexandru (5%). Îi luăm pe rând:

Mate Ianos este un afacerist lugojean abonat la contracte cu statul, el fiind și pricina pentru care primarul Lugojului a fost în urmă cu două luni chemat să dea declarații la DNA. Din relatările presei locale, amuzant e că una din firmele lui Mate Ianos a renovat fațada poliției din Lugoj și că fiul primarului Francisc Boldea, a cumpărat de la afacerist un jeep cu numărul de înmatriculare “DNA”.

Daniel Borduz e fiul primarului din Fârliug (CS) Ioan Borduz (ex-vicepreședinte PDL pe județul Caraș), condamnat recent la 3 ani cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene (aici și aici). Borduz jr., partenerul de afaceri al Soranei Frunzăverde, nu e doar businessman, ci ulterior a devenit și slujbaș la stat, fiind pus în 2013 președinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare Intercom Deșeuri Caraş-Severin. Fondată în 2008 de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi un număr de 76 de consilii locale din judeţ, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Intercom Deşeuri Caraş-Severin are ca scop realizarea în comun a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii aferente serviciului public de salubrizare a localităţilor judeţului pe baza strategiei de dezvoltare la nivelul Caraş-Severinului şi furnizarea în comun a serviciilor, forma de gestiune fiind gestiunea delegată.La momentul desemnării partenerului de afaceri al Soranei Frunzăverde în funcția de președinte al Asociației, președinte al CJ era Sorin Frunzăverde. În toamna lui 2014, la o vizită la centrul de management integrat al deșeurilor, Frunzăverde, s-a afișat alături pe Daniel Borduz. Cu acel prilej, șeful CJ Caraș declara că județul are 230 milioane lei pentru investit în gunoaie.

Saltul lui Daniel Borduz pe o poziție de unde trebuie să gestioneze tot fluxul gunoiului menajer al unui județ întreg a venit ca un pas nefiresc în cariera sa, dat fiind că anterior se ocupase cu administrarea restaurantului de la Camera de Comerţ din Reşiţa. Ca amănunt  menționăm că Borduz sr. este președintele Clubului de Vânătoare Reșița, unde a vânatadesea cu plăcere, alături de Ionesie Gheorghioni, vicele CJ Caraș care l-a băgat în bucluc pe Sorin Frunzăverde. De altfel Borduz sr. deține și un record personal în materie de împușcat, ucigând un porc sălbatic de 250 kg.

Otescu Bujor, al treilea partener de afaceri al Soranei Frunzăverde este acționar și în firma IOSIDOR COMPANY S.R.L., care în 21.08.2009 a primit de la Consiliul Județean un contract de furnizare si distribuție de produse de panificatie eleviilor din cls I-VIII si prescolari din județul Caras-Severin, în valoare de 241.000 lei fără TVA (ulterior firma a fost cedată unor euthanasiatori de SRL-uri).

Bujor Oțescu, asociatul fiicei lui Frunzăverde este și fondator al SC 333 BUJORELIS SRL, care în 17.12.2008 semna cu CJ Caraș Severin un contract în valoare de 1.872.594 lei, pentru modernizare CAMIN PENTRU PERSOANE VARSTNICE SACU. Contractul i-a fost atribuit ex-partenerului de afaceri al Soranei Frunzăverde prin negociere directă, nu prin organizarea unei licitații. La acel moment președinte al CJ Carașa era Sorin Frunzăverde, iar Sorana ieșise din acționariatul MABUZ SRL de 6 luni (aici). Precizăm că în firma SC  333 BUJORELIS SRL, mai era asociat și un alt partener de afaceri al fiicei lui Frunzăverde, Daniel Borduz (fiul ex-vicelui PDL Caraș Severin), despre care mai sus am arătat că a fost pus șef la o Asociație unde CJ e acționar.

De asemenea Bujor Oțescu (asociatul Soranei Frunzăverde), prin firma S.C. BARCON S.R.L a primit în noiembrie 2007 din partea statului român și contractul de reaparații capitale a stației tv Semenic, în valoare de 352.391 lei fără TVA. România Curată a descoperit încrengătura relațiilor de afaceri care fac legătura dintre asociatul Soranei Frunzăverde și Societatea Națională de Radiocomunicații.

Astfel, în firma 333 BUJORELIS SRL, Bujor Oțescu l-a avut co-asociat pe Miodrag Virgil Branga, pe care în anul 2007 îl regăsim ca membru în ASOCIAȚIA PENTRU O SOCIETATE MAI BUNĂ, alături de Boghiu Silviu Lucian (controversatul ex-director general al Electrica și băiat deștept din domeniul energiei) și Brad Daniela Elena, soția lui Eugen Brad, actualul director general al Societății Naționale de Radiocomunicații (aici). La momentul atribuirii contractului de reparații al stației TV Semenic către asociatul Soranei Frunzăverde, funcția de manager regional al sucursalei Timișoara al SNR, care are în subordine și județul Caraș-Severin, era ocupată de Eugen Brad (aici).

Buzzi Alexandru este fratele lui Robert Buzzi, care în perioada când Alex și Sorana erau asociați, erl era director „Sala Polivalentă” din Reşiţa (aflată în subordinea CJ). Alex Buzzi e totodată și fiul șefului CCIA-CS, Petru Buzzi , ziarist din perioada Ceaușistă, ulterior revoluției patron și manager al unei bune părți din presa locală cărășeană. De altfel Frunzăverde l-a și onorat recent pe prietenul său Petru Buzzi cu titulatura de cetățean de onoare al județului Caraș, prilej cu care unul din consilierii județeni  prezenți la festivitate a creionat portretul lui Buzzi astfel:  “L-am numit dintotdeauna, având în vedere caracterul său foarte conciliator, secretarul tuturor partidelor politice din județul Caraș-Severin, deoarece știa tot ce se întâmplă în toate partidele și asta nu era un lucru rău, pentru că știa să dea câte un sfat la fiecare” (aici).

În perchezițiile de săptămâna trecută care au vizat implicarea lui Sorin Frunzăverde în influențarea votului de la prezidențiale, procurorii au dat năvală și la Camera de Comerț Caraș Severin, unde căutau o încăpere pe care Frunzăverde ar fi obișnuit să o utilizeze uneori în scop personal, deși șeful CJ-ului nu are nici o calitate în CCIA-CS.

Cel care i-a întâmpinat pe anchetatori a fost chiar cetățeanul de onoare Petru Buzzi. Presa locală relatează că totuși o cheie de la una din încăperi nu s-ar fi găsit:  “Percheziţia efectuată la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin s-a încheiat, fără niciun rezultat. Au fost verificate contractele de închiriere, iar directorul CCIA, Petru Buzzi a fost întrebat dacă preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde deţine o încăpere în clădire. Răspunsul a fost „Frunzăverde nu deţine niciun spaţiu, dar foloseşte ocazional o încăpere de la primul etaj”. Acea încăpere a fost percheziţionată în baza mandatului procurorilor DNA, dar nu au fost ridicate înscrisuri sau componente IT din incinta Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin…Ofiţerii DNA aflaţi în sediul clădirii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin au solicitat preşedintelui instituţiei, Petru Buzzi, accesul în incinta camerelor de hotel situate la parter. Acesta, cu toate că are cheile pentru încăperi nu a reuşit să deschidă uşa care duce spre una din camere” (aici).

Influența lui Petru Buzzi, tatăl lui Alex (asociatul Soranei Frunzăverde) se vede din calibrul personajelor cu care a fost partener de afaceri. Astfel, a fost director al firmei CAMERCONS TRADING SRL, care i-a avut asociați printre alții inclusiv pe Sorin Frunzăverde (aici), societate care i-a avut ca administrator printre alții și pe Szleacsan Georgeta, șefa ONRC Caraș, pe Dan Alexandru, șeful sucursalei Reșița a băncii de stat CEC și Guran Gheorghe, ex-șef al finanțelor publice din Băile Herculane, al cărui fiu e implicat în afaceri cu defrișări și exploatări de minerale, dar și în contracte de construcție de drumuri forestiere (aici). 

În societatea de presă SUD-VEST MULTIMEDIA – S.R.L., Petru Buzzi (tatăl partenerului de afaceri al fiicei lui Frunzăverde) a avut asociați cu puternică coloratura politică. Astfel Buzzi i-a avut parteneri pe:

  • – Viorel Bașag (consilier județean PNL)
  • – Iancu Simion, ex-secretar general al PDL Caraș (iar o perioadă președinte interimar al PDL Caraș, după migrarea lui Frunzăverde la PNL) și ex-primar în comuna Glimboca și în orașul Oțelul Roșu, condamnat  pentru fraudarea subvențiilor UE pentru pășunat  (aici șiaici).
  • – Ghibuș Marius, șeful cancelariei prefectului de Caraș. De altfel Ghibuș a și fost administrator al altei societăți, PRODEST – S.R.L., unde asociat era soția lui Petru Buzzi, Ana.

Clubul bărbaților măritați, care renunță la numele de familie din amor pentru al nevestei

Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele CJ Caraș, omul nr 2 din județ după Sorin Frunzăverde, arestat recent după ce a încasat fără să-și ia măsuri de precauție o tranșă de mită, este un personaj în jurul căruia gravitează de asemenea o mulțime de personaje care sug resursele județului.

Ionesi, conform CV-ului său de pe PREMIUM PEOPLE  (nu e o ironie, ci așa se cheamă site-ul) e un cățărător în funcții la stat, ajungând pentru un mandat chiar deputat pe malul Dâmboviței. O vreme a fost și vicepreşedinte al B.P.J Caraș al PD. Însă originile sale sunt de om al codrului. El a fost  mai întâi sortator de cherestea, apoi a urcat pe treptele socialiste până la statura de director al Fagex SA Caransebeș, pe care a privatizat-o, devenind el însuși acționar și a condus-o întocmai ca un căpitan curajos, până în clipa când a falimentat-o.  O inspecție fiscală a ANAF din 2004 arăta că Ionesie a falimentat-o voit, comițând jonglerii cu conturile firmei ce au avut un rol esențial în scufundarea FAGEX SA. Cităm: “administratorul Ghiorghioni Ionesie, in perioada septembrie 1999- martie 2003 a supradimensionat cheltuielile cu materia prima si inregistrarea pe cheltuieli a valorilor materiale si pieselor de schimb fara a avea la baza documente legal intocmite. Ca urmare verificarii efectuate s-a diminuat pierderea contabila de la 25,3 miliarde lei la 5,4 miliarde lei, suma de 19,9 miliarde reprezintand pierdere nereala cu care, societatea urma sa-si diminueze impozitul pe profit in exercitiile viitoare. Actul de control a fost transmis institutiilor abilitate pentru continuarea cercetărilor. Acel moment ar fi fost ideal pentru a i se spune STOP JOC lui Ionesie, însă capii de la București au judecat altfel, cocoțându-l parlamentar și deschizându-i calea pentru ceea ce Ionesie a ajuns astăzi, adică un arestat, după ce și-a bătut joc de resursele financiare ale județului Caraș, an după an.

Un om de statura lui Ionesie putea să ducă în cârcă mai mult decât treburile județului, așa că în paralel omul și familia sa au deținut și niște firme. Una este M.G. PIATRA – S.R.L., unde vicele CJ Caraș și l-a luat ca asociat pe Mihailoni Petru, șef de district la SDN Caransebeș, din subordinea DRDP Timișoara (aici).

În FAGEX SA, Ionesie l-a avut partener pe Costel Ciobanu, un afacerist oportunist care în 2011 a suflat de sub nasul Primăriei Reșița funicularul de calcar care traversează orașul și pe care primăria vroia să-l cumpere ca să amenajeze o telegondolă. Rapid ca o zvârlugă, Ciobanu a cumpărat funicularul de la TMK Reșița cu 150.000 euro și imediat l-a oferit primăriei. Iată un extras din scrisoarea lui Ciobanu către primarul Stepănescu: “Având în vedere interesul manifestat de dumneavoastră pentru obiectivul, Traseul de funicular calacar, obiectiv istoric reprezentativ al industriei reşiţene, vă informăm că suntem de acord cu schimbul dintre cele două părţi, cu echivalentul acestuia în fier vechi şi alte diferenţe” (aici).

În firma FAGUS-BUCOVA PROD – S.R.L., Ionesie i-a avut asociați pe Pîrvulescu Petru. Pe Pîrvulescu Petru, asociatul vicelui CJ Caraș, îl găsim și ca administrator al DRUMURI ȘI PODURI – S.A Reșița, din subordinea CJ Caraș.

Pîrvulescu e  și partener de afaceri cu Iustin Doru Cîrdei (consilier local PDL al comunei Zăvoi și fost candidat la primărie) în cadrul SC SUBLIM – S.R. Poiana Mărului, unde co-asociat este și firma FAVORIT SRL, a milionarului PDL Nicusor Schelean. Fiica sa, Diana Valeria Schelean, a fost iubita lui Gruia Stoica (aici), fiind propulsată deputată pe listele PDL (după fuziune PNL).

În societatea FAG MONTANA – S.R.L, care deține “PENSIUNEA DACIA-ROMANA” din Bucova, vicele CJ Caraș Ghiorghioni Ionesie l-a avut administrator pe ginerele său, un băiat care a intuit valoarea socrului, din moment ce a renunțat la numele său de familie, pentru a lua numele de familie al nevestei. Mai exact, pretendentul la mâna fiicei lui Ghiorghioni și-a resetat numele din Boldea Sebastian Silviu  în Ghiorghioni Sebastian Silviu.

Odată intrat în familie prin căsătoria cu Diana Roxana, Siliviu deși era acționar în SILROX CONSULTING 2008 – S.R.L., alături de fiica lui Ionesie, în 2012, după câștigarea primăriei Oțelu Roșu de USL, ginerele lui Ionesie a fost angajat la biroul de urbanism. Pe românește “slujbaș la stat”, o dorință inexplicabilă din partea junelui, dacă ne gândim la valoarea sa de administrator și patron de firmă, proprietar al barului Million (în incinta cantinei fostului combinat din Oțelu Roșu) și șofer de Audi Q7, Mercedes decapotabil și gipane (aici). Firma SILROX, așa, de start în viață pentru tânărul cuplu de însurăței, a fost angrenată într-unproiect al CJ Caraș, de Dezvoltarea Turismului Tematic în Banatul Montan.

Ca și socrul, ginerele are o pasiune (toți avem, sau ar trebui să avem pasiuni, nu?), vânătoarea. Așa că și-a făcut curaj și a  deschis blogul cavaleriipadurii.blogspot.com, unde a reușit să scrie o singură postare în care a explicat lumii largi cum stă treaba. Cităm: “Si iata-ma cu un blog… In primul rand , va salut pe toti , in special pe cei ce iubesc natura , aerul curat , libertatea si chiar vanatoarea… Dar , sa ma prezint . Ma numesc Silviu Ghiorghioni… A , era sa uit , am numit acest blog , cavalerul padurii ,deoarece ceea ce ma fascineaza cel mai mult in activitatea mea e modul de viata al mistretului, ursului si cerbului , numindu-i astfel pe plan egal , cavaleri ai paduriilor”. După, ginerică n-a mai reușit să scrie și o a doua sa postare.

Dăm cititorilor și o veste tristă: “în 2014 tânărul cuplu Ghiorghioni s-a destrămat”. Nu se știe dacă băiatul va păstra numele de fată după divorț.

Și mai dăm o veste proastă legată de familia Ghiorghioni, petrecută tot în 2014. Rozina, nevasta lui Ionesie, a fost destituită din funcția de director de liceu, după ce, ca o adevărată “soție politică” îi întărâtase pe elevi să participe la campania electorală a PNL. Există însă și o resemnare pentru soția lui Ghiorghioni. Deține împreună cu soțul ei o parte din composesoratul Bucova, care (dacă n-ar fi avut venituri și din surse terțe), le-ar fi asigurat un venit anual decent. Ionesie e și președinte la Composesoratul Bucova și la Federația Composesorală Bautar)

Ghiorghioni visa să o dezbrace pe tânăra afaceristă (soție de mafiot) care-i dădea șpăgi

Ghiorghioni a fost săltat în urmă cu o săptămână după ce a fost înregistrat cum încasa o mica tranșă, de 20.000 lei, dintr-o mită ce consta în 10% din valoarea deconturilor care se aprobau unei firme de construcții abonată la contracte cu CJ Caraș și cu primării din județ. Cu această ocazie au ieșit la iveală stenograme amuzante în care vicele CJ Caraș dădea măsura prea-plinului de sine. În una din convorbirile telefonice dintre două tranșe de șpagă, dolofanul politician de 63 de ani i s-a adresat râzând interlocutoarei sale Adina Armașu, de 38 de ani: „Pentru a fi sigur că nu ai nimic pe tine, trebuie să te dezbrac” ( ).  Femeia de afaceri Adina Armașu a folosit un limbaj din același registru pentru a codifica dialogul cu vicele CJ Caraș, propunând ca pentru fiecare 5.000 de euro pretinşi de Ioneșie să se utilizeze cuvântul ”pupici”. Bătrân de modă veche, vicele CJ i-a  transmis femeii că nu va discuta astfel de aspecte prin telefon şi că prefer ca remiterea șpăgii să se facă printr-un intermediar de încredere, care o va contacta pe Adina Armaşu spunându-i că “doreşte să închirieze un utilaj”. Se pare că Adina chiar și “nedezbrăcată” și fără “pupici” a fost femeia fatală pentru potentul vice cărășean, acesta lingându-și rănile după gratii.

Adina Armașu s-a purtat galant și cu cărăușul șpăgilor, nepotul vicelui Cj, Adrian Cosmin Gheorghioni, căruia i-a dat cadou pentru munca sa de cărăușie a banilor, un apparat  foto plus accesorii, în valoare de 1900 lei (n.r. nu știm marca). Se pare că a fost un cadou otrăvit, dacă ne gândim că poliția a realizat o ambuscadă în trafic ca să-l salte pe nepot, în timp ce acesta își conducea liniștit mașina.

Dar să vedem cine sunt cei cu care vicele CJ Caraș s-a combinat în activitatea lucrativă pe termen lung de dare-luare de șpagă.

E vorba de firma CAMAND IMPEX SRL, care, conform SEAP, în anul 2013 a primit de la Direcția de Administrare a Domeniului Public si Privat a Judetului Caras-Severin (condusă la acea vreme de Ianăş Roşeţi, condamnat în 2014 pentru corupție) 3 contracte în valoare de 2.633.749 lei. Lor li se adaugă alte contracte de construcții sau de livrări utilaje acordate în intervalul 2007-2013 de primăriile Vermeș, Anina, Dălboșeț, Berzasca, Carasova, Brebu Nou,Armeniș  Caransebeș și URBAN RESITA S.R.L., din subordinea primăriei Reșița.

Se pare însă că Ionesie Ghiorghioni avea obligații și față de alte firme, nu doar față de CAMAND IMPEX SRL, conform Mediafax, care citează din rechizitoriul procurorilor: ”Adina Armaşu a început convorbirea prin a spune că are în vedere să conteste rezultatul licitaţiei pentru încredinţarea lucrărilor de deszăpezire pe tronsonul de drum Reşiţa – Grădinari, contractul fiind atribuit altei firme, ca urmare a insistenţelor lui Ghiorghioni la întâlnirea cu Armaşu Adina din 9 ianuarie 2015, când vicepreşedintele CJ i-a cerut femeii să-şi retragă firma din procedura licitaţiei respective. Văzând că femeia ia în calcul posibilitatea contestării acelei licitaţii şi, implicit, să «încurce» interesul lui Ghiorghioni în privinţa efectuării lucrărilor de către persoana în al cărui interes acţiona, Ghiorghioni şi-a schimbat atitudinea faţă de martoră, trecând de la abordarea amicală, deschisă, la o atitudine distantă, fiind vădit nemulţumit de aceste intenţii ale martorei şi a încercat să-i impună acesteia să respecte înţelegerile frauduloase pe care i le-a propus înainte de licitaţie”.

Mai nou, anul trecut, firma  CAMAND IMPEX SRL și-a găsit o nouă nișă de câștig, depunerea de aplicații pentru accesarea de fonduri UE, unde a și fost acceptată.

Însă destul despre firmă. Să vorbim un pic și de personajele din spatele ei..Adina Armașu e o femeie obșinuită să se învârtă în lumea dură a bărbaților, dacă ținem cont că în portiera mașinii ei, o grupare interlopă locală a tras două focuri de armă și au lăsat pistolul pe capotă, în semn de atenționare pentru niște datoriii neplătite ale soțului ei, care fusese asociat într-o firmă care gestiona parcările din Reșița cu mafiotul Dan Mândriloiu. Însă pentru Adina Armașu,  experiența care a călit-o e chiar relația cu soțul ei Paul Valentin Armașu, personaj implicat în mai multe activități infracționale, care s-au lăsat cu săltarea lui de mai multe ori. Printre altele, Valentin Armașu a pus la cale o rețea infracțională care practica o schema complexă de evaziune fiscală la scară mare, prin care se sustrăgea și de la plata impozitelor și de la plata TVA-ului către stat. De asemenea Vasile Armașu a avut combinații și cu interlopul Dan Mândriloiu plănuiau să preia controlul ridicării mașinilor din orașul Reșița, precum și al unei părți din afacerile cu deșeuri menajere din Caraș.

Vasile Armașu (fost Stekla, fost Harbuzaru) e un personaj care are în comun cu ginerele lui Ghiorghioni Ionesie faptul că a renunțat la numele de familie din tată-n fiu, pentru a lua numele de fată al soției, Adina Armașu fiind o femeie cu pedigree – fiica consulului onorific al Tunisiei în Timișoara, Sevastien Armașu – a cărui familie (el, soția, fiul și fiica Adina) controlează câteva business-uri puternice din orașul de pe Bega: A&D GRUP INVEST – S.R.L. și SC A&D PROFIAL COMPANY SRL (care a realizat fațadele de sticlă ale CITY BUSINESS EXCELENCE CENTRE, cel mai reprezentativ centru de birouri clasa A din Timișoara, construit în incinta fostului MODATIM), MAAV OPTIMAL SRL (implicată în afaceri derulate cu terenuri ale Primăriei Reșița) și LORIMEX SRL (firmă care a derulat importante lucrari pentru companii private, dar a avut și contracte cu statul: amenajarea “la cheie” Sala Lira a Casei de Cultură a Municipiului Timișpara, amenajarea scenei din Parcul Rozelor, smenajarea sediului punctului vamal Moldova Nouă, lucrări la Institutul de boli cardio-vasculare Timișoara).

Interesant e că presa locală din Caraș a scris cu prilejul ultimei arestări a lui Valentin Armașu că fundurile politicienilor locali ar trebui să tremure de frică că afaceristul penal i-ar putea da în gât. Însă Ionesie Ghiorghioni ori n-a citit presa, ori nu crede în ce spune presa, din moment ce, cu maximă nonșalanță s-a lăsat cu garda jos în relația cu mituitoarea sa, soția afaceristului arestat. Se pare că prăbușirea baronului Ionesie Ghiorghioni se trage de la Valentin Armașu, dacă ținem cont că soția sa, care în poveste are rolul de șpăgară, are doar calitatea de “martor” în dosar.

Un alt personaj apropiat de Ionesie Ghiorghioni, dar și de Sorin Frunzăverde e “campionul mondial la tableCostel Ciobanu, patronul companiei Coda Serv, la rândul său cercetat de DIICOT pentru evaziune fiscală și (aici și aici) și implicat în anul 2000 în preluarea controversată a controlului a numeroase spații comerciale aparținând statului român din Reșița. Un amănunt comic de menționat este că și el și-a schimbat numele de familie, anterior numindu-se Costel Barbălată. Costel Ciobanu este însă și amfitrionul celui mai amuzant moment, care-i pune laolaltă într-o ipostază grotescă pe barosanii județului Sorin Frunzăverde, Ionesie Ghiorhioni și Ianas Roșeți. Astfel, în urmă cu doi ani, la lansarea clubului de biliard Coda Vinci și păcănele cu bar al lui Ciobanu, s-au chemat preoți să sfințeasc localul și odată cu popii au fost invitați la eveniment și trio-ul Frunzăverde-Ghiorghioni-Roșeți. Un video difuzat recent de pressalert, arată grozăvia în toată splendoarea ei, baronul Sorin Frunzăverde flancat de aghiotanți, fiind surprins într-o postură pioasă ca de rugăciune, cu capul plecat și mâinile împreunate, în fața unei mese verzi de billiard luminată cu trei becuri cu abajururi conice.

Secretarul general al CJ Caraș, a trosnit un moș după ce s-au ciocnit cu mașinile

Un alt personaj implicat în procesul de mobilizare la vot a primarilor în turul 2 al prezidențialelor, ce apare în stenogramele procurorilor este  Darian Laurențiu Ciobanu, secretarul general al județului Caraș Severin, numit pe funcție în septembrie 2014. La înscăunare, Sorin Frunzăverde i-a adus doar elogii tânărului ucenic politic: „Eu îl consider un specialist eminent şi apreciez că merită să fie secretarul judeţului“ care două luni mai târziu urma să fie înregistrat ambiental cum își etalează talentele în materie de stimulat votul la prezidențiale. Despre Darian Ciobanu se știe că în 2011, pe când era şeful Direcţiei Juridice din cadrul CJ Caraş-Severin a aplicat o corecţie fizică unui bătrânel care s-a tamponat ușor de el. Ulterior victima și-a retras plângerea penală pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe.

Darian Laurențiu Ciobanu este fiul consilierului judeţean PNL Mircea Paul Ciobanu, șeful AJVPS Caraș Severin și totodată braconier (aici și aici).

Primarul Ion Lala, cel mai mic dintre toți

Ion Lala e un ex-PNL-ist opportunist, primar al comunei Lăpușnicu Mare din Caraș, care după ce Guvernul Ponta a dat ordonanța care dădea liber primarilor traseiști să migreze la alte partide, a sărit în barca PSD, crezând că Victor Ponta va ajunge președinte. Lala este unul din personajele care apar în stenogramele procurorilor, fiind cel care răspunde afirmativ apelului la mobilizare din partea vicepreședintelui CJ Timiș, Ionesie Ghiorghioni, de a mobiliza lumea să-l voteze pe Iohannis. La 5 zile după turul 2 al prezidențialelor (cel care era o miză pentru Sorin Frunzăverde), Ion Lala a dat un mini-interviu presei locale, în care precizează că banii promiși comunei au fost alocați.

 

Sursa: romaniacurata.ro

6 COMENTARII

  1. Frumos articol dar e cam COPY PASTE DUPA ALTELE SI NASULE NU LE MAI INFLORII CA ZIARUL TAU CA SI POSTUL ARE RAITING DE 0,01 asa ca fii corect PLAGIATORULE

  2. Asta este alt sarpe veninos caruia i-ar sta bine portofele sau curea! La buna purtare!

    • Da subtire,poate se implica putin si la Primaria Bozovici sa vada lumea ce a lasat omul de casa a lui Frunza ex-primaru si cum s-a musamalizat apoi cum s-a vandut padurea primariei demers inceput de el si continuat de urmatorul ,unui evazionist protejat si de ambele mari partide care au actionat sa il ajute cu licitatia urmand ca mai apoi sa lase pare-se peste 1000 cioate gasite de ISRTV cu val 6 mld.Cu cine o fi impartind?

  3. I-a venit randul si ticalosului astuia.Interesant ca sunt ,,pe tava”deodata cu Blaga ,cel care impreuna a organizat caderea guvernului PDL.IMPREUNA ,CEI DOI BLAGA SI FRUNZAVERDE , AU ORGANIZART MIGRATIA PARLAMENTARILOR PDL IN ASA FEL INCAT GUVERNUL UNGUREANU SI-A PIERDUT MAJORITATEA,l-au debarcat pesedistii pe Geoana din functia de sef al senatului si l-au rasplatit pe Blaga pentru contributia adusa debarcarii guvernului PDL dupa care alianta PNL,PSD,PC ,UNPRE au purces la lovitura de stat.Asta-i politica romaneasca iar saracul popor roman asista neputinciosi la tot ce se-ntampla.

    • Da asa este,sa plangem PDL cu toti penalii depre care ne tot arata DNA ce performante a avut.Si ramane de vazut cum e cu lovitura de stat dupa ce se ancheteaza erata.

Comentariile sunt închise.