Consiliul Național al Audiovizualului a decis, joi, să sesizeze Poliția cu privire la 42 de site-uri care difuzează filme și seriale fără să respecte legislația audiovizualului și fără să dețină drepturile pentru conținutul transmis.

CNA a analizat, în ședința de joi, o adresă primită de la Pro TV SA, care a semnalat existența a 42 de site-uri care oferă servicii media audiovizuale la cerere, fără a deține drepturi pentru conținutul difuzat și fără să fi notificat Consiliul, așa cum prevede Decizia CNA nr. 320 din 2012.

Printre acestea se numără www.xfilmeonline.net, www.filmepeales.com, www.filmedecomedie.info, www.filmeonlinefree.ro, www.filme-noi-online.com, www.filmesubtitrateonline.net, www.filme-free.ro, www.cinemo.ro, www.990.ro, www.divxonline.biz, www.filmehd.net, www.filme-online-gratis.com, www.filmulde10.com, www.filmesubtitrate.info, www.filmesubtitrateonline.net, www.filme-subtitrate.org, www.filme-subtitrate.info, www.filme.online-pe.net, www.filme.online-pe.net, www.filme-online-subtitrate.eu, www.filme-subtitrate.ro, www.hdfilmeonline.info, www.filme-2012.com, www.opticmovie.com, www.cinemaxx.ro, www.1filme.ro, www.filmeonline3d.ro, www.filmeonlinetari.com, www.filmehd-online.net. www.filmeonlinehd.biz, www.seriale-filme.info, www.serialedetop.com, www.serialul.net, www.filmeonline.org, www.filmemisto.com, www.superfilme.net, www.vplay.ro, www.serialepenet.ro, www.tvpug.com, www.neededspark.blogspot.ro, www.deseneanimateonline.info, www.freshon.tv.

Articolul 41 din această Decizie prevede că, până la data de 3 septembrie 2012, toți furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere din România aveau obligația să completeze și să transmită la CNA cererea de notificare. Nerealizarea notificării în termenul respectiv „determină încetarea dreptului de a furniza servicii media audiovizuale la cerere”, potrivit aceluiași articol.

În adresa Pro TV SA se mai spune că societatea a trimis deja notificări privitoare la drepturile asupra conținutului către mai multe companii.

După ce au analizat posibilitățile legale pe care le au, membrii CNA au decis cu unanimitate de voturi să sesizeze Poliția în cazul celor 42 de site-uri care difuzează ilegal filme și seriale.

„Furnizorii serviciilor media la cerere au obligația de a notifica CNA cu privire la această activitate. Până la această dată au fost notificate (la CNA, n.r.) opt astfel de servicii. Pro TV ne-a informat însă cu privire la desfășurarea ilegală a unor asemenea servicii pe internet, care încalcă drepturile de autor pe care le deține. CNA va sesiza Poliția în vederea identificării responsabililor de site și a clarificării răspunderii legale”, a spus Răsvan Popescu, președintele CNA, după luarea deciziei.

16 COMENTARII

 1. Si Latrina 3 difuzeaza ilegal emisiuni dezinformative si propagandistice permanent! Alo, CNA, ati devenit cumva slugile motanului imputit Felix? Vrea monopol? Ii dam bucurosi monopolul asupra unei celule „single” la Rahova!

 2. PROTV e disperat ca voyo pe care-l promoveaza la greu e abia pe locul 220 fata de vplay de exemplu care e mult mai sus. Asa e cand bagi bani si nu-ti iese, pe urma incerci sa-ti ataci concurenta. Cine da bani sa vada Las Fierbinti sau alte seriale de 2 bani dupa ce mai platesti si cablu? Sunt rai astia cu protvul lor.

  • Si apropo, nu pot inchide decat saiturile cu serverul in Romania, sunt destule cu saituri in alte tari care sunt subtitrate in romaneste si care n-au cum sa le inchida, deci se agita degeaba.

 3. Remarc ca am fost invadati.Deocamdata cu relationare PRO.Nu-mi suna bine…

 4. Si inca ceva: pro tv ESTE SIGUR ca toate aceste site-uri asa-zise pirat au patroni romani, adica sunt inregistrate pe teritoriul Romaniei? Daca unele site-uri dintr-astea „transmit” din alta tzara (poate chiar dinafara Europei) CUM va putea CNA sa „interzica” sau sa ia masuri impotriva acestora?

 5. Nu inteleg. Adica „seenow” este proprietate „asociatiei felix-voiculescu”????
  Adica site-ul care gazduieste transmisia NASUL TV este al varanulu- proprietarul hasnaua 3??? CE INSEAMNA ASTA??? Si daca e asa DE CE NE MAI MIRAM CA Nasul Tv NU ESTE RECEPTIONAT IN TOATA TZARA PE TOATI OPERATORII DE CABLU???

 6. HOPA !!! S-AU TREZIT SLUGILE LUI FELIX DIN CNA SA FACA SI EI CEVA ??? sunte-ti epave, uite de-al dracu o sa fac si eu un site de filme gratis, pai acum au inceput cu abonamentele la ”seenow” si bineinteles ca se vrea un monopol cu asta si inca vreo doua. ”seenow” e cumva o nascocire a turnatorului??? ultima nascocire de a face bani???

 7. Multumim CNA-ului pentru lista, nu e tarziu ca cineva sa le incerce desi banuiesc ca sunt cam aceleasi filme peste tot, dar o mai scapa unul inedit ma gandesc eu.

  ok, onesti daca suntem nu putem sustine pirateria, asta e clar, iar membrii CNA vor spune ca e timpul sa intram in normalitate, legalitate. Pe bune? 🙂

  Intrebari:

  Desenele animate violente cand vor fi interzise?
  daca imprumut o carte unui prieten, se cheama ca fac piraterie?
  Daca ma uit la Tv cu baietii din gasca, se cheama piraterie?
  daca citim 4 insi un ziar, se cheama piraterie?
  Daca ma uit cu binoclul prin geam la TV-ul sau videoplayerul un vecin, se cheama piraterie?
  daca scot plasma pe geam, se cheama piraterie?

 8. Intreb eu, Mariete CNA, dar OTV-ul? Ce-i asta? Nu se observa de la Inaltimea Functiilor Dumneavoastra ca este televiziunea unui partid? De ce mai functioneaza? Intreb eu, este legal ce face postul asta? Conform criteriilor Dumneavoastra, nu ati luat si n-o sa luati nicio masura. Ar fi mult mai normal sa spunem. „postul cutare este al partidului x”, decat s-o dam mereu in bara cu echidistanta. Dar refuzul RDS de a pune in grila Nasul Tv? Va mai ocupati de treburi cu adevarat grave?

  • 😉
   au intrat tare pe piata prin ianuarie crezand ca ACTA se va aplica; n-a fost sa fie.

Comentariile sunt închise.