104901Corpul de Control al ministrului Transporturilor va efectua un control la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), în cazul directorului suspendat din companie, care a relatat presei ilegalităţile din CNADNR.

“Ministerul îşi exercită dreptul şi obligaţia de a verifica informaţiile apărute în presă. În măsura în care acestea vor fi întemeiate, se vor lua măsurile necesare pentru remedierea disfuncţionalităţilor. De asemenea, în cazul în care se va impune, vor fi sesizate instituţiile abilitate. Consider că eventualele sesizări ar trebui făcute mai întâi la nivelul organelor de control ale companiei, ministerului, sau la nivelul altor instituţii. Apariţia doar în presă nu rezolvă problema şi poate fi interpretată ca un gest subiectiv. Din acest motiv, solicit ca atât în Ministerul Transporturilor, cât şi în companiile din subordinea şi sub autoritatea acestuia, să fie promovat dialogul ca element esenţial în soluţionarea conflictelor”, a declarat ministrul Iulian Matache.

Alin Goga, directorul suspendat de CNADNR, după ce a vorbit despre ilegalităţile din companie, a declarat recent într-un interviu acordat gândul că unii directori din Compania de Drumuri şi Autostrăzi au case mai mari decât palatul Versailles, deşi au lucrat toată viaţa la stat, şi au semnat contracte a căror valoare a crescut de zece ori, bazate pe “caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme”.

Acesta a vorbit şi despre corupţia din compania. “Dacă se ia şpagă în CNADNR? Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat. Mai e o problemă, au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme”, a spus el.

Goga era director adjunct de investiţii al Regionalei din Craiova a CNADNR şi în trecut director juridic în structura centrală.

sursa: romaniacurata.ro

1 COMENTARIU

  1. „Corpul de Control al ministrului Transporturilor va efectua un control la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România…”

    De unde va pleca in „spaga-t” si va spune ca totul e in regula!

Comments are closed.