Aleșii locali din Prahova vor vizita și în acest an, pe bani publici, state precum Suedia, Danemarca, Turcia, Grecia şi Bulgaria. Ca de fiecare dată, angajaţii Primăriei Câmpina vor efectua deplasări ”în interes de serviciu” în staţiuni de lux, scrie b1.ro

Pentru fiecare participant, Primăria Câmpina va cheltui 17.700 de lei doar pentru cazare şi masă, fără transport şi diurnă. Lista ”turiștilor” pe bani publici a ajuns la 24 de persoane, care vor pleca în perioada august-septembrie în Alanya, Peloponez, la Malmo sau Copenhaga, informează Adevărul. Consiliul local a aprobat deja trei deplasări.

Prima este în Grecia, în peninsula Peloponez, localitatea Pyrgos, acolo unde ar urma să aibă loc un schimb de experiență cu tema ”Valorificarea parteneriatului în interesul unei intercomunalităţi pentru maximizarea beneficiilor ce rezultă dintr-o investiţie publică”.

Preţul pentru această deplasare este de 7.000 de lei de persoană, în cameră single sau 5.800 locul în cameră dublă, în preţ fiind incluse doar cazarea şi demipensiune; pentru transport şi diurnă de 35 de euro pe zi, conform legii, Primăria trebuie să aloce altă sumă de bani.

A doua deplasare are loc în Turcia, la Turkler-Alanya, unde va avea loc schimbul de experiență pe tema ”Planificare strategică a unei localităţi”. Pentru fiecare participant, administraţia locală va plăti din bani publici 5.800 lei locul în camera single sau 4.700 lei locul în camera dublă. În preţ intră doar cazare şi masă, fără transport şi diurnă.

Malmo (Suedia) şi Copenhaga (Danemarca) reprezintă alte două destinații. Costurile pentru schimbul de experienţă în cele două ţări costă 9.100 lei pentru un loc în cameră single sau 7.200 de lei, un loc în cameră dublă. În preţ este inclus doar cazare şi micul dejun. În această vizită profesională, aleşii locali din Câmpina vor face un schimb de experienţă cu tema ”Nevoia abordării strategice a dezvoltării locale; Serviciile publice ca mijloc de apropiere a administraţiei de cetăţean”.

Prețurile pentru cele trei deplasări sunt impuse de către organizator, adică de către Patronatul Serviciilor Publice din România, și sunt mult mai mari decât cele de pe site-urile agențiilor de turism.