Stefan 2
Istoria este plină de surprize. Iar adevărurile surprinzătoare ale istoriei ne vorbesc și despre o serie de români care au ajuns la conducerea Ungariei, în calitate de regi sau regenți.

Fără îndoială că această realitate îi face să înghită în sec pe extremiștii maghiari sau pe maghiarii ignoranți, cu atât mai mult cu cât este vorba despre câțiva dintre cei mai importanți conducători pe care i-au avut în întreaga lor istorie.

Astfel, Ștefan cel Sfânt, Iancu de Hunedoara, Matei Corvin sau Nicolaus Olahus – regi sau regenți de origine română sau care au și origine română – au scris o istorie de care ungurii sunt mândri.

Despre povestea lor dar și despre alte lucruri foarte interesante din istoria Ungariei puteți afla mai multe în această emisiune unde l-am avut invitat pe istoricul Vasile Lupașc. Doar la Nașul Tv!

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

8 COMENTARII

 1. Romania nu a avut regii romanii numai nemtii si se lauda cu regii din alta tara ! Ungaria exista ca tara din 1001 iar Romania din 1859 ! Moldova si Muntenia s-a format in anii 13oo…14oo !

 2. Romania nu a avut nici un rege roman , numai nemtii , si se lauda cu regile romanii a altei tarii !

 3. Nou !Urgent!
  Castigati bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de
  urgenta oameni foarte seriosi care vor sa munceasca si sa castige 100 de euro
  lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, intr-o
  colaborare usoara si placuta, in timpul liber sau full-time. Pentru mai multe
  informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la
  una dintre adresele noastre de email: [email protected]

 4. Mai mult decat atat. Daca s-ar face o analiza genetica, s-ar constata ca majoritatea ungurilor nu sunt urmasii celor veniti din stepele asiatice, ci sunt urmasii popoarelor care locuiau atunci pe campia Panoniei, printre care si vlahi, adica romani sau daci.

  • Asa este! Bine ca au tablouri facute prin secolele X-XII care ii arata cu meclele lor mongoloide! Aceste taboluri sunt cele mai bune dovezi!
   Si DA! In Cimpia Panonica (pina la Dunare; deci actuala Bud-Pesta) traiau stramosii nostri demosteniti de acesti salbatici cu care desigur s-au mixat de-a lungul seolelor! De aceia acum ungurii arata ca si noi!

    • Din moment ce dacii erau aici când au venit triburile din care se trag ungurii, poți să dai singur răspunsul.

Comentariile sunt închise.