obama-larry

Schimbarea guvernului britanic implică şi părăsirea reşedinţei oficiale din 10 Downing Street de către familia lui David Cameron şi echipa premierului. Cu toate acestea, unul dintre locatari, faimosul motan Larry, a primit acceptul să rămână la această adresă, unde se află din 2011, scrie The Guardian, citat de Agerpres.

larry

Stăpânul şoarecilor Larry, un motan tigrat cu maro şi alb care conduce ”portofoliul” de prindere a şoarecilor, va rămâne în reşedinţa din 10 Downing Street şi în perioada următoare, când, cel mai probabil, va ”coopera” cu Theresa May după ce aceasta va deveni oficial şefa executivului de la Londra.

Un purtător de cuvânt al biroului cabinetului britanic a declarat pentru The Guardian că Larry este un ”funcţionar civil şi nu aparţine familiei Cameron, şi va rămâne în continuare” în reşedinţă.

Despre Larry, care locuieşte acolo din 2011 şi provine dintr-unul din cele mai renumite adăposturi pentru animale din Marea Britanie ”Battersea Dogs and Cats Home”, se spune că are un ”simţ puternic de prădător”, ceea ce îl face potrivit pentru misiunea de prindere a şoarecilor.

larry 1

În 2011, când Larry a ajuns la 10 Downing Street, David Cameron a anunţat că motanul va aduce ”un plus semnificativ” echipei premierului. Înaintea lui Larry, titlul de ”Chief Mouser to the Cabinet Office” a mai fost deţinut de pisica Sybil (2006-2009) şi motanul Humphrey (1989-1997), conform romanialibera.ro